A ZF-Eger sikerével kezdődött a Vasas elleni szuperelődöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 18:42
null
Gerendás csapata győzelemmel kezdett (Fotó: Szabó Miklós)
A ZF-Eger 13–10-re győzött a Vasas ellen hazai pályán a férfi vízilabda ob I elődöntőjének első találkozóján.

Zsinórban öt Vasas–Eger döntőt követően ezúttal az elődöntőben találkozott Földi László és Gerendás György együttese.

A vendég angyalföldiek kezdték jobban az összecsapást, és Katonás Gergely góljával már 3–1-re vezettek, de Gór-Nagy Miklós az első negyed hajrájában szépített (2–3).

A második játékrészben azonban átvette az irányítást az Eger: Biros Péter egyenlített, majd Bátori Bence találatával átvették a vezetést a hazaiak (4–3).

Hiába egyenlített Katonás Varga Zsolt és Biros újabb góljával már kettővel vezettek a hazaiak, és a félidő végére is megőrizték a kétgólos előnyt (7–5).

A harmadik negyed is hasonló küzdelmet hozott, az egriek továbbra is irányították a játékot Biros Péter és Gór-Nagy Miklós vezetésével, így háromgólos előnnyel készülhettek az utolsó játékrészre (11–8).

Az egriek az utolsó negyedben megőrizték háromgólos előnyüket, a találkozó utolsó gólját a meccs legeredményesebbjeként záró Biros Péter szerezte meg, amellyel Gerendás György csapata 13–10-re győzött.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ZF-EGER–TEVA-VASAS 13–10
(2–3, 5–2, 4–3, 2–2)
Eger, 1200 néző. Vezette: Németh András, Vojvoda
EGER: BISZTRITSÁNYI, Kovács Gábor, BIROS 4, GÓR-NAGY 3, SEMAN 2, Salamon 1, Graham. Csere: Bundschuh, Mezei, Bátori 1, VARGA II ZS. 2, Gerritse, Lőrincz
VASAS: Nagy V., KATONÁS 3, Öler 2, Drasko Brguljan 1, Hárai, Vámos, Takács Bálint. Csere: Barabás (kapus), STEINMETZ Á. 3, Angyal, Csapó 1, Hőna, Fazekas, Vereczkey
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Gerritse (29. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Magamat is hülyéztem egy kicsit, és igen, bennem volt, hogy még várok egy vagy két védést, és ha nem jön, kapust cserélek. Dávid azonban meghozta a védéseket, s tudjuk róla, hogy jó kapus. Sokszor mondtuk a Vasas-meccsek kapcsán, hogy ha hat-hét, esetleg nyolc gólon tartjuk őket, nyerhetünk: most tízet kaptunk, mégis győztünk. Nagyon sok kiállításgyanús helyzetet alakítottunk ki, rendkívül jól használtuk ki a fórokat, ráadásul fontos pillanatokban lőttük be őket.
Földi László:
A védekezésünk nem állt össze, sem a hat a hat elleni, sem az emberhátrányos. Az a csapat, amely tízből hat emberelőnyt belő, megérdemli a győzelmet, ugyanakkor az a csapat, amely hat akciógólt szerez, és azzal sem tud nyerni, megérdemli a sorsát. Egyértelmű, hogy a védekezéssel volt baj, tíz lőtt góllal nyerni kellene. Hát ennyi.

A FOLYTATÁSBAN
2. mérkőzés. Május 7., kedd, Komjádi uszoda, 19.00: Vasas–Eger
3. mérkőzés (ha szükséges). Május 11., szombat, Eger:
Eger–Vasas

AZ 5–8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
GROUPAMA HONVÉD–BVSC-ZUGLÓ 8–6
(1–1, 5–2, 2–2, 0–1)
Kőér utca, 80 néző. V: Madarasi A., Füzesi Zs.
HONVÉD: GERGELY – Jansik D. 1, Kovács P., MÁTYÁS, Fülöp, STEINMETZ B. 1, KISS G. 5. Cs: Tóth B., Hangody Gy., Jakab, Hangody L. 1. Edző: Vad Lajos
BVSC: GYÖRKE – Borsós, Szűcs L., Czigány, BEDŐ 4, Rajna, Létay. Cs: Nagy S. 1, Telekdy, Zsoldos, KOTSIDIS 1, Mészáros Cs., Szabó B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 12/1
Gól – kettős emberelőnyből: –/–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. –/–
Kipontozódott: Kovács P. (24. p.), Mátyás (30. p.), Kotsidis (31. p.)
Sárga lap: Dabrowski Norbert (12. p.), Vad L. (18. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Groupama Honvéd javára.
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos:
– A szeles időjárás ellenére remek védekezéssel diadalmaskodtunk.
Dabrowski Norbert: – Minden tekintetben méltó volt az ötödik helyért vívott mérkőzéshez. Gratulálok mindkét csapatnak, szerdán folytatjuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik