Ki lesz Kemény Dénes utódja?

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 08:50
null
Ma kiderül, a jövőben ki irányíthatja Varga Dánieléket (9)?
Második elnökségi ülését tartja csütörtökön a Magyar Vízilabda-szövetség 2012. december 16-án megválasztott vezetősége, a grémium rögvest határoz is arról, hogy a három pályázó közül ki legyen a férfiválogatott kapitánya.

Ki lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya?

 

A LEGUTÓBBI 10 KAPITÁNY
BARTALIS István 1969
RAJKI Béla 1970–1972
GYARMATI Dezső 1973–1980
MAYER Mihály 1980–1982
RUSORÁN Péter 1983–1985
GYARMATI Dezső 1986
KÁSÁS Zoltán 1987–1989
KONRÁD János 1990–1992
HORKAI György 1993–1996
KEMÉNY Dénes 1997–2012 *
* 2012 utolsó két mérkőzésén megbízott kapitányként Benedek Tibor ült a kispadon

A döntés Kemény Dénes elnök, Beck György társelnök, Tóth Sándor alelnök, továbbá Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Halmos Péter, Hoffmann Tamás, Juhász György, Kovács István, Magyar József, Molnár Tamás, Novák Ferenc, Pázmányi Gábor és Szívós István elnökségi tagok kezében van. Ők szavaznak csütörtökön 14 órától arról, hogy a három pályázó, Benedek Tibor, Gyöngyösi András és Vincze Balázs közül a következő ciklusban ki irányíthatja a férfiválogatottat.

A jelölteknek 2012. december 28-ig kellett beadniuk pályázatukat, amelyet megkapott a tizenöt elnökségi tag. Ők – személyes meghallgatás, hivatalos liga-, edzői bizottsági vagy más testületi ülés hiányában – csak ezekre az anyagokra hagyatkozhatnak, amikor meghozzák döntésüket a titkos szavazáson. A voksolással kapcsolatban a titkosság már biztos, minden további játékszabályról azonban csütörtökön határoznak az érintettek. Dönteni kell arról, hogy egy- vagy többfordulós választás legyen-e, továbbá hogy a sima többség vagy a szavazatok több mint fele szükségese-e a sikeres kapitányválasztáshoz, azt is előre kell rögzíteni, mi a teendő szavazategyenlőség esetén.

Kapitányt legutóbb 1996 végén választott a magyar vízilabda, akkor Kemény Dénes futott be elsőként hat szavazattal, megelőzve az öt, illetve négy voksot kapó Görgényi Istvánt és Gerendás Györgyöt, valamint a szavazat nélkül maradó Horkai Györgyöt. Kemény most már elnökként vesz részt a voksoláson, így az egyike lesz azoknak, akik az utódjáról határoznak. Persze ez kevésbé pikáns helyzet, mint amilyenbe például a szegedi küldöttek (Juhász György és Molnár Tamás) kerülnek, hiszen valamelyik ujjukat mindenképpen meg kell harapniuk. Ha Vincze Balázs ellen szavaznak, akkor a saját edzőjüket fosztják meg a támogatásuktól, ha meg mellette állnak, akkor a kiírás szerint elveszítik mesterüket, aki viszont jelezte, szeretné befejezni Szegeden megkezdett munkáját. Tovább gondolkodva arról sem lehet megfeledkezni, hogy Gergely István és Molnár Tamás korábbi társaikról, míg Kovács István korábbi játékosairól dönthet – ezek csak a nyilvánvaló körülmények, mert közben rengeteg változat, összeesküvés-elmélet kering pletykaként.

Egy szó, mint száz, nincs könnyű helyzetben az elnökség, ezzel együtt eljött az idő, hogy a tagok meghozzák az első igazán fontos döntésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik