Kásás Tamás: Szoros meccsek, de a vége mindig ugyanaz, Szerbia nyer!

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 00:00
Már négy éve lehetne ugyanazokkal a mondatokkal indítani a magyar–szerb férfi pólócsata utáni a visszapillantó cikkeket, hogy „megint nem sikerült”, „hogy megint nem volt szerencsénk”, „hogy megint csak egy hajszálon múlt”. A lényeg azonban az, hogy megint kikaptunk. A találkozó után mindkét szövetségi kapitány a saját együttesét látta jobbnak, míg Kásás Tamás kijelentése már-már azt sejteti: valóban van szerb-fóbia.
Megint elsüllyesztettek minket a szerbek
Fotó: MTI/EPA/Mircea Rosca
Megint elsüllyesztettek minket a szerbek
Megint elsüllyesztettek minket a szerbek
Fotó: MTI/EPA/Mircea Rosca
Megint elsüllyesztettek minket a szerbek

„Ha nem adunk ekkora előnyt a szerbeknek, előbb tudtunk volna vezetést szerezni, meg lehetett volna. Hogy újra nyolc hétre maradtunk alul, szinte már folklórnak számít” – nyilatkozta a Szerbia elleni elődöntőben vereséget szenvedő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes a találkozó után.

„Az eredményjelző tábla sosem hazudik. Nagyon sok lehetőségünk volt, hogy eldöntsük a találkozót a rendes játékidőben” – tette hozzá Kemény.

Nos, ez nem sikerült. Szerbiát a 2004-es athéni olimpia óta nem tudtuk világversenyen megverni. Azóta hatszor, illetve most már hétszer kaptunk ki tőlük.

Ez a sikertelenség persze nem csak a magyar szurkolókat, hanem a válogatott játékosait is megviseli. Kásás Tamás – aki a hosszabbítás utolsó másodpercében sistergős kapufát lőtt – például Gary Linekeréhez hasonló következtetésre ragadtatta el magát.

„A mérkőzés a két csapat között mindig nagyon szoros, de a vége mindig ugyanaz: Szerbia nyer!” – mondta Kása a meccs után.

Dejan Udovicsics, a szerbek szövetségi kapitánya úgy érzi, válogatottja végig jobban játszott a magyar csapatnál.

„Az idegek harcában nyertünk, bár én úgy érzem, hogy végig jobbak voltunk, kivéve öt hétnél, ami után bravúrosan sikerült fordítanunk” – mondta Udovicsics.

Az athéni olimpia óta tartó átok tehát tovább él. Persze, ha a pekingi olimpia döntőjében esetleg négy év után ismét megvernénk a szerbeket, már senki sem beszélne átokról, csak maratoni hosszúságú kisiklásról.

EMLÉKEZTETŐ

ELŐDÖNTŐ
Szerbia–Magyarország 8–7 (0–0, 3–1, 1–3, 3–3, 1–0, 0–0 – hosszabbítás után)
Málagá, 1000 néző
V: Tulga (török), Rotunno (olasz)
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 13/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Varga Tamás (23. p.), Hosnyánszky (32. p.)
SZERBIA: SEFIK, Csirics, VUJASZINOVICS 3, Pekovics, V. Udovicsics 1, SAPICS 2, Prlaimovics, Cs: Radjen 1, Szavics, Pijetlovics, Nikics, Filipovics 1
Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
MAGYARORSZÁG: Szécsi, Kásás 1, Biros, Molnár T. 1, Varga T., Kiss G. 1, Madaras, 1, Cs: Varga Dénes, Hosnyánszky 1, Benedek 1, Varga Dániel 1, Kis G., Nagy V. (kapus)
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes


JÁTSSZON ÉS NYERJEN JEGYET A JÚLIUSI, MARGITSZIGETI UNICUM-KUPÁRA!

Ismeri a férfi vízilabda-válogatottat? Szeretne jegyet nyerni a júliusi, margitszigeti Unicum-kupára? Fejtse meg kvízünket, a legeredményesebben tippelők között pedig a játék végén kisorsolunk tíz darab két személyre szóló belépőt a nemzetközi tornára. A nyerteseket július 16-án e-mailben értesítjük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik