Varga Tamásra nem volt ellenszere a Steauának, oktatott a Pécs

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 22:06
Döcögősen kezdődött a Szeged-Beton első mérkőzése a LEN-kupa cataniai selejtezőköréban a román Steaua Bucuresti ellen, Varga Tamás azonban szállította a győzelmet a Tisza-partiakat. A Pécs lemosta a pályáról az amatőr játékosokat felvonultató Stepp Prahát, amely a végére teljesen összeroppant.
Varga Tamás volt a meccs hőse (előtérben)
NS-archív
Varga Tamás volt a meccs hőse (előtérben)
Varga Tamás volt a meccs hőse (előtérben)
NS-archív
Varga Tamás volt a meccs hőse (előtérben)

A Szegediek elaludták a kezdést a Steaua ellen, a négygólos Varga Tamás remeklése azonban eldöntötte a Szeged javára a meccset, még azzal együtt is, hogy a bukarestiek az utolsó három pecben 6–2-ről 6–5-re feljöttek.

Gyöngyösi András csapata szombaton az izraeli Hapoel Qiryat Tivon ellen várhatóan kettőre növeli győzelmei számát, hogy aztán vasárnap már valószínűleg tét nélküli presztízscsatát vívjon a házigazda Cataniával. A csoport első két helyezettje jut be a 32 közé.

A pécsiek igyekeztek erődemonstrációnak használni az amatőr csehek elleni találkozót a Praha, de talán a könnyen megszerzett nagy előny miatt kissé csökkent a koncentráció, így Gárdonyi bizony kapott egy-két könnyen hárítható gólt is.

A negyedik negyedre azonban elkészültek erejükkel a prágaiak, így a jobb gólkülönbség miatt a pécsiek a csoport első helyéről várhatják a szombati összecsapásokat, ahol egy Nis elleni győzelemmel máris továbbjutónak érezhetik magukat.

LEN-KUPA, FÉRFIAK, ELSŐ SELEJTEZŐKÖR C-CSOPORT

SZEGED-BETON VE (magyar) – STEAUA BUCURESTI (román) 6–5 (3–1, 0–0, 0–1, 3–3)
Catania. V: David (francia), Teule (spanyol)
A Szeged gólszerzői: Varga T. 4, Lehmann, Balatoni
MESTERMÉRLEG
Gyöngyösi András: – Remélem, ezzel a játékkal megtévesztettük a Cataniát. Nehezen indult be a csapat. A két együttes közötti valós különbséget nem adta vissza a gólkülönbség, de a mai meccset jól jellemezte.

LEN-KUPA, FÉRFIAK, ELSŐ SELEJTEZŐKÖR G-CSOPORT

PVSK-FÜSZÉRT – STEPP PRAHA (cseh) 23–6 (4–1, 7–3, 3–1, 9–1)
Pécs, 600 néző. V: Freebury (angol9, Sluch (német)
PVSK: gárdonyi – Bóbis 2, CZIGÁNY 6, Babay 1, DE BLASIO 3, SEMAN 1, Ágner 3. Cs: Kósz (kapus), PETŐVÁRI 4, Surányi 1, Pollák, BERECZKI 2, Lukács G. Edző: Ambrus Tamás
STEPP PRAHA: JANUS – PETR 2, Juskó 1, Jaksic 1, Kusnier 1, Rezek, Dragita 1. CS: Prohaska, Holy, Stvarak, Weger. Edző: Tomas Ruzicska
MESTERMÉRLEG
Ambrus Tamás: – Ez volt a PVSK első nemzetközi találkozója, ez a legtöbb ami elmondható a mérkőzésről. Kevesebb gólt kellett volna kaptunk, és többet dobnunk.
Tomas Ruzicska: – Más szinten van a két csapat, a pécsiek profik, mi amatőrök vagyunk. Úszási sebességben, védekezési felállásban, sokkal jobbak voltak a hazaiak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik