Friss bajnokcsapatok küzdenek Európa trónjáért a hétvégén

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 23:19
Pénteken Milánóban kezdődik Európa, és ezzel együtt a világ vízilabdájának csúcseseménye (legalább is klubszinten): az Euroliga négyesdöntője, a Final Four. Sajnos magyar csapat nélkül rendezik a tornát, miután a Domino-BHSE-t az Olympiakosz Pireusz, míg a friss magyar bajnok TEVA-VasasPlakettet a Jug Dubrovnik búcsúztatta a negyeddöntőben.
Madaras Norbert vezette Recco a hétvége egyik nagy esélyese
Madaras Norbert vezette Recco a hétvége egyik nagy esélyese
Madaras Norbert vezette Recco a hétvége egyik nagy esélyese
Madaras Norbert vezette Recco a hétvége egyik nagy esélyese

Magyar csapat ugyan nem, magyar játékos viszont vízbe száll a rangos eseményen, hisz az egyik legnagyobb esélyes Pro Recco alakulatát erősíti Kásás Tamás és Madaras Norbert is. A két pólós bizakodó a hétvégével kapcsolatban, mindketten úgy gondolják: ha a csapat az elkövetkező napokban félre tudja tenni a bajnoki aranyérem megszerzésével járó eufóriát, és képes lesz teljes egészében az Euroligára koncentrálni, a Recco a tavalyi ezüst után akár fényesebb éremnek is örülhet majd.

Ehhez persze lesz egy-két szava az Olympiakosznak is. A papíron a legesélytelenebbnek tartott csapat az idén egyeduralkodó volt hazája bajnokságában: az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel nyerte, majd a döntőben is mindössze egyszer (akkor is csak hosszabbítás után) kapott ki a városi rivális Ethnikosztól.

Szavazás

Ki nyeri a vízilabda Euroligát 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A másik ágon horvát-szerb párharc lesz. A tavalyi döntőben a Recco ellen 9-7-re diadalmaskodó Jug Dubrovnik - a Final Four többi csapatához hasonlóan - idén a legjobbnak bizonyult saját hazája bajnokságában. Ráadásul nem mindennapi izgalmak közepette: a döntőben a Mladost ellen 1-2-ről felállva harcolta ki az ötödik, mindent eldöntő találkozó lehetőségét a Jug. És ha már kiharcolta, élt is vele, hazai medencében 11-8-ra nyert, és szerezte meg az aranyérmet.

Az Olympiakoszon kívül a Partizan Belgrád lehet az a csapat, amely feje tetejére állíthatja a papírformát. A 2005-ös győztes Possilipót a legjobb nyolc között búcsúztató szerb alakulat idén az első önálló szerb bajnokságot nyerte meg. Igaz, a cím megszerzéséhez nem kellett nagyon megerőltetnie magát, a legszorosabb Crvena elleni találkozón is öt góllal (10-5) bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Anyagilag sem járnak rosszul a Milánóban vízbe szálló csapatok! Az Euroliga győztese 17 500 euróval (4.371 millió forint) lesz gazdagabb, de a nyolc közé jutott együttesek (a magyarok közül a Domino és a Vasas) mindegyike kap 9000 eurót (2.248 millió forint), sőt a tizenhatba került csapatoknak (ez az Egert érinti) is „csepegtet” az európai szövetség (LEN) 3000 eurót (749 ezer forint).

A MILÁNÓI FINAL FOUR PROGRAMJA:

Június 22., péntek
18.30: Olympiakosz Pireusz-Pro Recco (első elődöntő)
20.00: Partizan Belgrad-Jug Dubrovnik (második elődöntő)
Június 23., szombat
19.00: bronzmérkőzés (az elődöntő két vesztese)
20:30: döntő (az elődöntő két győztese vívja)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik