Vízilabda: Minden adva van, hogy történelmet írjunk – Jansik

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.16. 10:50
Angyal Dániel és Jansik Szilárd egyaránt alapemberré nőtte ki magát a magyar férfi vízilabda-válogatottban, de a vb-csapat kijelölésekor bizony ők is izgultak – még ha nem is annyira, mint azok, akik az első világversenyükön vehetnek részt a budapesti vizes vb-n. Mindketten Európa-bajnokok, olimpiai bronzérmesek, világbajnokságról azonban nincs még érmük, ezt szeretnék most megszerezni hazai közönség előtt. 

„Minden adva van – a játékoskeret, a felkészülés, a körülmények – ahhoz, hogy nagyon jól szerepeljünk a budapesti világbajnokságon. És tényleg, akkor írjunk történelmet, ez lesz a célom nekem, és természetesen a másik tizenkettő csapattársamnak is. Örülnék neki, ha három hét múlva ott lenne a nevünk mellett a «make history», mi megcsináltuk” – utalt Jansik Szilárd a budapesti vizes világbajnokság szlogenjére.

Videónkban megszólal Angyal Dániel is, aki Jansikkal egyetemben beszél arról, hogyan várta a kerethirdetést, illetve mindketten felidézik a 2020-as, magyar győzelemmel végződő, budapesti Európa-bajnokság hangulatát. Szó esik arról, a klasszis pólósokat felsorakoztató válogatott sikerében mekkora szerepe lehet a csapategységnek, amely a magyar labdarúgó-válogatott angolok elleni, történelmi győzelmében kulcsfontosságúnak bizonyult.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Balszélsők:Manhercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd, Varga Dénes (mindkettő FTC)
Centerek:Hárai Balázs (OSC), Mezei Tamás (A-Híd VasasPlaket)
Bekkek:Angyal Dániel, Nagy Ádám (mindkettő Szolnoki Dózsa), Pohl Zoltán (FTC)
Jobbszélsők:Burián Gergely (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)
Tartalékok:Fekete Gergő, Vigvári Vendel (mindkettő FTC)

Szövetségi kapitány:Märcz Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik