Vízilabda: Jó példa számunkra is a futballválogatott sikere – Märcz

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 17:56
Märcz Tamás nem alszik jól a kerethirdetések előtt, s nem volt ez másképp most sem, amikor meg kellett neveznie azt a tizenhárom játékost, akit csatába küld a budapesti vizes világbajnokságon. A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya arról is beszélt az NSO Tv-nek, hogy jó példa lehet számukra is a futballválogatottunk Anglia elleni történelmi sikere.

„Innen is gratulálok a Marco Rossi vezette futballválogatottnak, és nemcsak az angolok elleni győzelemhez, hanem ahhoz az eredménysorozathoz, amelyet a Nemzetek Ligájában produkált. Bízom benne, hogy nem szakad meg ez a sorozat, és tovább menetelnek labdarúgóink. Jó példa mindenkinek, így számunkra is, hogy mennyi mindent lehet elérni tettvággyal, akarattal, összeszedettséggel és precizitással. Viszont arra is jó példa volt az angolok elleni meccs, hogy egy otthon játszó, esélyesebb csapat hogyan omlik össze pillanatok alatt egy nála esélytelenebbel szemben. Még akkor is, ha több tízezer szurkoló támogatja. Úgyhogy mind a két oldalnak megvan a tanulsága. Bízom benne, hogy mi ki tudjuk szolgálni a közönségünket, de elsősorban a saját elvárásainknak szeretnénk megfelelni”– mondta Märcz Tamás a magyar labdarúgó-válogatott történelmi, angolok felett aratott 4–0-s sikerét példaként említve.

Videónkban a kerethirdetéssel kapcsolatos dilemmáiról, a csapat jelenlegi állapotáról, illetve a Montenegró elleni nyitó meccsről is beszél. Továbbá felidézi a 2020-as, magyar győzelemmel záruló budapesti Európa-bajnokság hangulatát.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Balszélsők:Manhercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd, Varga Dénes (mindkettő FTC)
Centerek:Hárai Balázs (OSC), Mezei Tamás (A-Híd VasasPlaket)
Bekkek:Angyal Dániel, Nagy Ádám (mindkettő Szolnoki Dózsa), Pohl Zoltán (FTC)
Jobbszélsők:Burián Gergely (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)
Tartalékok:Fekete Gergő, Vigvári Vendel (mindkettő FTC)

Szövetségi kapitány:Märcz Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik