P. V. 2022.07.03 15:16

Vizes vb: Mindenért vállalom a felelősséget, tudom az okokat – Märcz Tamás

Märcz Tamás szerint vagányabbnak kell lennie a jövőben a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, s ha nem Budapesten rendezik  meg a világbajnokságot, hanem az eredeti tervek szerint Fukuokában, akkor biztos, hogy más összetételű csapatot alkotott volna. Tisztában van az okokkal, amely ahhoz vezetett, hogy csak a csalódást keltő hetedik helyet szerezte meg a csapat. Szövetségi kapitányként mindenért vállalja a felelősséget. 

„Nekem kell vállalni a felelősséget mindenért, és tudom is az okokat, hogy miért nem sikerült számunkra ez a világbajnokság. Persze a vízilabda nem egy egyéni sportág, nem én vagyok csak a résztvevője, én csak próbálöm mozgatni a szálakat, a többieknek is látniuk kell, miért nem sikerült ez most. Azt gondolom, ebben a tizenhárom játékosban benne a volt a lehetősége annak, hogy megnyerjük a vb-t, de a keret kijelölésekor még nem lehetett látni, mi fog történni az úton, később pedig nem lehetett változtatni azon, hogy ki ugrik a medencébe. Látom, hogy mi a gond, hogyan kellene frissülni, min kellene dolgozni. Ha nem Budapesten vagy a világbajnokság, és van erre felhatalmazás, akkor biztos, hogy más összetételű, vagányabb csapatot alkottam volna– értékelt Märcz Tamás a Montenegró ellen 8–6-ra megnyert helyosztó után.

Videónkban bővebben is beszélt a vb-keret kihirdetésének hátteréről, és azt is elárulta, a telefonjában már összeírta annak a húsz játékosnak a nevét, akivel nekivág az Eb-felkészülésnek. 

VÍZILABDA, FÉRFIAK (Hajós uszoda)

A 7. HELYÉRT
Montenegró–Magyarország 6–8

Jegyzőkönyv később. 

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.