N-P. T. 2022.06.25 06:45 Frissítve: 2022.06.25 08:31

Vizes vb: Minden sportolónak azt kívánom, hogy élje át ezt egyszer – Gurisatti

A magyar női vízilabda-válogatott 11–7-re legyőzte Kanadát a budapesti vizes világbajnokságon, így a csoportkör utolsó meccsét megnyerve másodikként jutott tovább az A-csoportból. A találkozó után a kétgólos Gurisatti Gréta értékelt az NSO Tv kamerája előtt.

 

Gurisatti Gréta szerint az elején nagyot küzdöttek azért, hogy a találkozó vége már simább legyen.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sikerült a két legjobb játékosukat az elején nagyon koncentráltan a támadásban bevinni védekezni, így volt személyi hibájuk. A harmadik negyedben fizikálisan felőröltük őket, volt egy úszóverseny, és abból fizikálisan mi jöttünk ki jobban. Nagyon örülök, hogy ennyire fel tudtuk őket őrölni, és annak is, hogy sokkal bátrabban álltunk bele a lövőhelyzetekbe, mint az előző mérkőzésen.”

Videónkban beszél arról, az olaszok elleni vereség után nehéz volt-e mentálisan visszajönni, illetve szóba kerülnek a szurkolók is, erre a mérkőzésre ugyanis már a futballválogatott mérkőzéseiről ismert Carpathian Brigade is kilátogatott.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–KANADA 11–7
(2–1, 3–3, 4–0, 2–3)
Hajós uszoda, 5500 néző. V: Zwart (holland), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – SZILÁGYI D. 2, KESZTHELYI-NAGY 3, Máté Zs., Parkes, Gurisatti 2, Vályi V. 1. Csere: Rybanska 1, Faragó K., Garda, LEIMETER 2, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: GAUDREAULT – Crevier 2, La Roche, McKee, E. Wright, MCKELVEY 3, Christmas 1. Csere: Sohi, Bakoc 1, Paul. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 7/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Crevier (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
A kanadai csapat többször, így az olaszok ellen is megmutatta, hogy mennyire erős és mennyire nehéz ellene vízilabdázni. Elöl és hátul is sokkal jobban játszottunk, mint szerdán – nem mondom, hogy tudatosan történt így, mert szerdán is szerettünk volna nyerni. Megszoktuk a játékvezetést is, jobban alkalmazkodtunk ahhoz a felfogáshoz, ami ezen a tornán jellemző lesz. A folytatásban Argentína nem lehet akadály, nem futballban játszunk ellene, már az ausztrálok elleni negyeddöntőre készülünk.
David Paradelo:  – A harmadik negyedben rossz döntéseket hoztunk támadásban, ezzel lehetőséget adtunk a magyaroknak a lefordulásra. Az ellenfél nagyon agresszívan támadta a kapunkat, amire nem tudtunk reagálni. Miután nagy lett különbség, visszajöttünk a meccsbe, mi sosem adjuk fel, többek között erre is építhetünk a folytatásban.

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.