Vizes vb: Minden sportolónak azt kívánom, hogy élje át ezt egyszer – Gurisatti

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 06:45
A magyar női vízilabda-válogatott 11–7-re legyőzte Kanadát a budapesti vizes világbajnokságon, így a csoportkör utolsó meccsét megnyerve másodikként jutott tovább az A-csoportból. A találkozó után a kétgólos Gurisatti Gréta értékelt az NSO Tv kamerája előtt.

Gurisatti Gréta szerint az elején nagyot küzdöttek azért, hogy a találkozó vége már simább legyen.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sikerült a két legjobb játékosukat az elején nagyon koncentráltan a támadásban bevinni védekezni, így volt személyi hibájuk. A harmadik negyedben fizikálisan felőröltük őket, volt egy úszóverseny, és abból fizikálisan mi jöttünk ki jobban. Nagyon örülök, hogy ennyire fel tudtuk őket őrölni, és annak is, hogy sokkal bátrabban álltunk bele a lövőhelyzetekbe, mint az előző mérkőzésen.”

Videónkban beszél arról, az olaszok elleni vereség után nehéz volt-e mentálisan visszajönni, illetve szóba kerülnek a szurkolók is, erre a mérkőzésre ugyanis már a futballválogatott mérkőzéseiről ismert Carpathian Brigade is kilátogatott.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–KANADA 11–7
(2–1, 3–3, 4–0, 2–3)
Hajós uszoda, 5500 néző. V: Zwart (holland), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – SZILÁGYI D. 2, KESZTHELYI-NAGY 3, Máté Zs., Parkes, Gurisatti 2, Vályi V. 1. Csere: Rybanska 1, Faragó K., Garda, LEIMETER 2, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: GAUDREAULT – Crevier 2, La Roche, McKee, E. Wright, MCKELVEY 3, Christmas 1. Csere: Sohi, Bakoc 1, Paul. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 7/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Crevier (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
A kanadai csapat többször, így az olaszok ellen is megmutatta, hogy mennyire erős és mennyire nehéz ellene vízilabdázni. Elöl és hátul is sokkal jobban játszottunk, mint szerdán – nem mondom, hogy tudatosan történt így, mert szerdán is szerettünk volna nyerni. Megszoktuk a játékvezetést is, jobban alkalmazkodtunk ahhoz a felfogáshoz, ami ezen a tornán jellemző lesz. A folytatásban Argentína nem lehet akadály, nem futballban játszunk ellene, már az ausztrálok elleni negyeddöntőre készülünk.
David Paradelo: – A harmadik negyedben rossz döntéseket hoztunk támadásban, ezzel lehetőséget adtunk a magyaroknak a lefordulásra. Az ellenfél nagyon agresszívan támadta a kapunkat, amire nem tudtunk reagálni. Miután nagy lett különbség, visszajöttünk a meccsbe, mi sosem adjuk fel, többek között erre is építhetünk a folytatásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik