Vizes vb: A végén már csak azt mantráztam: egy védés, egy védés – Magyari Alda

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 09:12
Magyari Alda igencsak szereti a kiélezett szituációkat, s ilyen volt a hollandok elleni elődöntő utolsó 35 másodperce is. A magyar női vízilabda-válogatott kapusa a meccs utolsó három percében végig azt mantrázta, hogy csak egy védés, egy védés, és meglesz a világbajnoki döntő. Bejött, hiszen védte a hollandok utolsó próbálkozását. Leimeter Dóra mindeközben arra gondolt, nem létezik, hogy belövik, ha kell, akkor mindenki bevetődik a kapuba. 

„Az utolsó három percben csak annyit mantráztam, hogy egy védés, egy védés, nem érdekel, mi a vége, de egy védés. És ha megvan az az egy védés, akkor bejutunk a döntőbe. Szerencsére bevált, nagyon kellett az a hét a hatos védés. Amikor kivédtem, akkor annyi játszódott le bennem, hogy úristen, még van egy szöglet, aztán megint védeni kell. Ahogy láttam, hogy kiesik a holland lány kezéből a labda, már éreztem, ha hozzám jön a labda, akkor csak eldobom, menjen innen el, ne legyen a kapu közelében. Akkor már az volt bennem: úristen, döntőt játszunk!” – idézte fel Magyari Alda a hollandok elleni, 13–12-re megnyert elődöntő utolsó másodperceit.

Videónkban a négy gólig jutó Leimeter Dóra is felidézi az utolsó másodperceket,illetve beszél arról, hogy támadásban már régóta adós volt a jó teljesítménnyel. Emellett mindketten szót ejtenek az amerikaiak elleni döntőről.

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
VÍZILABDA, NŐK
ELŐDÖNTŐ

HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 12–13(3–2, 3–4, 4–5, 2–2)
Budapest, Hajós uszoda, 5000néző.Vezette:Savinovic (horvát), Ohme (német) HOLLANDIA:AARTS – Sleeking1,Van der Sloot, Koolhaas, Wolves1,Sevenich1,VAN DE KRAATS5.Csere:Moolhuijzen, Rooge2,Joustra, Schaap1,Ten Broek1.Szövetségi kapitány:Evangelosz Dudeszisz
MAGYARORSZÁG:MAGYARI A. – Szilágyi D., KESZTHELYI-NAGY2,Máté Zs.1,Parkes1,Gurisatti2,Vályi V.1. Csere:Rybanska, Faragó K., GARDA2,LEIMETER4,Mahieu.Szövetségi kapitány:Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:9/6, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből:– ill. 1/1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik