Vizes vb: Kína történelmi aranyat szerzett műúszásban

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 12:43
null
A győztes kínai válogatott (Fotó: Koncz György)
A vizes világbajnokság utolsó előtti műúszó számában, a kombinációs szabadgyakorlatok döntőjében Kína végzett az élen. A második helyet Ukrajna, míg a harmadikat Japán szerezte meg.


A kombinációs szabadgyakorlatok versenyét tartják a műúszás leglátványosabb számának, mivel a csapatok szabadon bemutathatnak bármilyen gyakorlatot, mozdulatsort, alakzatot. A verseny még úgy is színvonalas volt, hogy a sportág uralkodója, Oroszország nem vett részt rajta.

Az így favorittá előlépő Kína nem is okozott csalódást, ugyan csak tartományi válogatottal indult a világbajnokságon, mégis kimagaslott a mezőnyből, története első világbajnoki aranyát szerezte meg.

Ukrajna is javított 2015-höz képest, az akkori negyedik helyet a másodikra cserélte. Szomszédunk megelőzte többek kötött Japánt is, melynek sportolói óriási csalódásként élték meg a harmadik helyet – már a vízből kijőve pityeregve vették tudomásul, hogy pontszámuk nem elegendő a dinamikusabb gyakorlatot bemutató kínai, ukrán kettős megelőzéséhez.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, 2017

MŰÚSZÁS
Kombináció, szabadgyakorlat

1. Kína 96.10000
2. Ukrajna 94.0000
3. Japán 93.200

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik