Vizes vb: megvan a következő ellenfelünk; Hollandia óvott, de kiesett

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 21:45
A kanadai válogatott 13 góllal, 16–3-ra legyőzte Új-Zélandot a 2017-es vizes világbajnokság női vízilabdatornájának nyolcaddöntőjében, így hétfőn 20.30-tól a magyar válogatottal mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért. A spanyol válogatott nehézkes kezdés után könnyedén legyőzte Kínát, Ausztrália kiütötte Franciaországot, míg az olimpiai bronzérmes Oroszország óriási csatában búcsúztatta a legutóbbi vb-n ezüstérmet szerző Hollandiát – a hollandok utólag megóvták a meccset, de az óvást elutasították.

A várakozásoknak megfelelően a A-csoport második helyén végző Kanada már az első negyedben elhúzott a B-jelű kvartett harmadikjaként továbbjutó Új-Zélandtól. A folytatásban sem történt nagyobb változás, az óceániai válogatott nem volt egy súlycsoportban Kanadával, így a nagyszünetre más hét gól volt a két csapat között (9–2).Kanada már az első negyedben elhúzott a B-jelű kvartett harmadikjaként továbbjutó Új-Zélandtól. A folytatásban sem történt nagyobb változás, az óceániai válogatott nem volt egy súlycsoportban Kanadával, így a nagyszünetre más hét gól volt a két csapat között (9–2).

A fordulás után sem állt le a henger, így Kanada végül 13 góllal, 16–3-re nyert, és készülhet a magyarok elleni negyeddöntőre, melyet hétfőn 20.30-től rendeznek meg margitszigeti Hajós uszodában.

A riói olimpián az ötödik helyen záró Spanyolország nem kezdett jól Kína ellen, így el is veszítette az első negyedet. Ezt követően azonban sebességet váltottak a spanyolok, a nagyszünet előtt fordítottak, majd a fordulás után átgázoltak ellenfelükön. Végül 13–5-ös spanyol siker született, így ők készülhetnek a görögök elleni negyeddöntőre.

A magyar válogatottól elszenvedett 10–8-as vereség miatt a C-csoport második helyén végzett a legutóbbi vb-n ezüstérmet szerző Hollandia, így a negyeddöntőbe jutásért rendkívül nehéz meccs várt rá, hiszen a D jelű kvartettben bukdácsoló olimpiai bronzérmes Oroszországgal találkozott.

Ahogy az várható volt, óriási csata bontakozott ki a Hajós uszoda medencéjében. Az eredmény inkább az oroszok szája íze szerint alakult a nagyszünetben egygólos előnyben voltak (6–7). A fordulás után egyenlítettek, sőt fordítottak is a hollandok, a záró periódusnak azonban 8–8-as eredményről vágtak neki a csapatok. A végjáték az oroszoknak sikerült jobban (a hollandok kétszer is emberelőnyben támadtak a szétlövésért), így 11–10-re nyertek, és készülhetnek az olaszok elleni negyeddöntőre, míg a hollandok a kilencedik helynél már nem végezhetnek előrébb.

A meccs után a hollandok egy vitatott orosz időkérés miatt óvtak (az időkérés már holland labdabirtoklásnál történt meg, ezért automatikusan büntető jár az ellenfélnek) – így a végeredmény még nem hivatalos, döntés valószínűleg holnap lesz az ügyben.

Frissítés: A hollandok tájékoztatása szerint elutasították az óvást.

A nap utolsó meccsén Ausztrália 16–2-re kiütötte Franciaországot – az első két negyedben még gólt sem lőttek az európaiak –, így készülhet az Egyesült Államok ellen.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, 2017
VÍZILABDA (HAJÓS ALFRÉD NEMZETI SPORTUSZODA)
NŐK, NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Kanada–Új-Zéland 16–3 (5–1, 4–1, 3–0, 4–1)
Kína–Spanyolország 5–13 (2–1, 1–4, 1–5, 1–3)
Hollandia–Oroszország 10–11 (2–4, 4–3, 2–1, 2–3)*
Franciaország–Ausztrália 2–16 (0–5, 0–4, 1–1, 1–6)

A NEGYEDDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
Július 24., hétfő

14.50: Olaszország–Oroszország*
16.10: Egyesült Államok–Ausztrália
20.30: Magyarország–Kanada
22.00: Görögország–Spanyolország

* Hollandia megóvta az Oroszország elleni meccset, az óvást viszont elutasították.

KORÁBBAN
A 13–16. helyért
Brazília–Dél-Afrika 10–5 (3–1, 2–1, 3–1, 2–2)
Japán–Kazahsztán 17–8 (3–1, 2–1, 7–4, 5–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik