C. Ronaldo a legismertebb, Casillas a legkedveltebb

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 16:33
null
Casillast nem csak a társak,<br /> a magyarok is kedvelik (Fotó: Action Images)
Az internet-hozz&aacute;f&eacute;r&eacute;ssel rendelkező magyar felnőttek k&ouml;r&eacute;ben a portug&aacute;l Cristiano Ronaldo a legismertebb a d&eacute;l-afrikai labdar&uacute;g&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon szereplő j&aacute;t&eacute;kosok k&ouml;z&uuml;l, ugyanakkor a megk&eacute;rdezettek nagy t&ouml;bbs&eacute;ge a spanyol Iker Casillast kedveli legink&aacute;bb &ndash; der&uuml;lt ki a GfK Hung&aacute;ria m&aacute;jusi felm&eacute;r&eacute;s&eacute;ből.

A cég 18 futballista ismertségét és kedveltségét vizsgálta, előbbi kategóriában a 2008-as aranylabdás Ronaldót tíz válaszadó közül hét felismerte. Az ismertségi ranglistán Kaká, a brazilok középpályása végzett a második, míg Lionel Messi, az argentin válogatott aranylabdás támadója a harmadik helyen. Franck Ribéryt, a franciák szélsőjét a megkérdezettek 33 százaléka felismerte, s ez azt jelenti, hogy a 2008-as eredményhez képest tíz százalékkal nőtt a Bayern München sztárjának ismertségi indexe.

A labdarúgók kedveltsége jelentős eltérést mutat a férfi és női válaszadók körében. A gyengébb nem képviselői leginkább Casillasszal szimpatizálnak, s szintén nagyon kedvelik Frank Lampardot, az angolok középpályását. A férfiaknál Messi, valamint Xavi, az Európa-bajnok spanyolok irányítója a legkedveltebb.

Több olyan futballista is van, aki a felmérés alapján nagyon megosztó személyiség: a holland Arjen Robben és az angol Steven Gerrard csak a férfiak körében örvend nagy elismerésnek, a nőknél viszont a francia Thierry Henry és az olasz Gianluigi Buffon kapott sok szavazatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik