Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

C. Ronaldo a legismertebb, Casillas a legkedveltebb

MTI
2010. június 15. 16:33 | Frissítve: 2012.02.02 02:45
Az internet-hozzáféréssel rendelkező magyar felnőttek körében a portugál Cristiano Ronaldo a legismertebb a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon szereplő játékosok közül, ugyanakkor a megkérdezettek nagy többsége a spanyol Iker Casillast kedveli leginkább – derült ki a GfK Hungária májusi felméréséből.

hirdetés

 

Casillast nem csak a társak,
a magyarok is kedvelik (Fotó: Action Images)

A cég 18 futballista ismertségét és kedveltségét vizsgálta, előbbi kategóriában a 2008-as aranylabdás Ronaldót tíz válaszadó közül hét felismerte. Az ismertségi ranglistán Kaká, a brazilok középpályása végzett a második, míg Lionel Messi, az argentin válogatott aranylabdás támadója a harmadik helyen. Franck Ribéryt, a franciák szélsőjét a megkérdezettek 33 százaléka felismerte, s ez azt jelenti, hogy a 2008-as eredményhez képest tíz százalékkal nőtt a Bayern München sztárjának ismertségi indexe.

A labdarúgók kedveltsége jelentős eltérést mutat a férfi és női válaszadók körében. A gyengébb nem képviselői leginkább Casillasszal szimpatizálnak, s szintén nagyon kedvelik Frank Lampardot, az angolok középpályását. A férfiaknál Messi, valamint Xavi, az Európa-bajnok spanyolok irányítója a legkedveltebb.

Több olyan futballista is van, aki a felmérés alapján nagyon megosztó személyiség: a holland Arjen Robben és az angol Steven Gerrard csak a férfiak körében örvend nagy elismerésnek, a nőknél viszont a francia Thierry Henry és az olasz Gianluigi Buffon kapott sok szavazatot.

hirdetés
VB-hírek
hirdetés

Tudtad?

A selejtezősorozat első mérkőzését 2011. június 15-én Montserrat és Belize játszotta a Trinidad és Tobagó-i Ato Boldon Stadionban, száz néző előtt.