Boksz: körvonalazódik a junior Eb-keret az utánpótlás Magyar-kupa után

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 20:55
null
A juniorkorú ökölvívók közelgő Európa-bajnoksága miatt kiemelt fontosságú volt a Pécsen megrendezett utánpótlás Magyar-kupa a korosztály képviselői számára.

A szokásoknak megfelelően népes mezőny gyűlt össze a korosztályos ökölívók versenynaptárának egyik legfontosabb hazai rendezésű eseményén, az utánpótlás Magyar-kupán. Az idei kiírásnak Pécs adott otthon, ahol a szövetség beszámolója szerint 56 U12-es, 145 serdülő és 164 juniorkorú bokszoló lépett ringbe.

Utóbbi két korosztálynak egyaránt Európa-bajnokságot rendeznek a nyáron: a 2010-2011-es születésű serdülők júliusban, a juniorok (2008-2009) pedig néhány héttel korábban, júniusban lépnek majd szorítóba a kontinensviadal keretein belül, amire az utánpótlás Magyar-kupa válogatóként szolgált.

A juniorválogatott tavaly Eb-n és vb-n is szerepelhetett; a kontinensviadalon a magyarok négy éremmel zártak, míg a világbajnokságon két bronzérmet gyűjtöttek be. Abból a csapatból többen még idén is a korosztályt erősítik majd, és mellettük is számos ígéretes produkciót figyelhetett a juniorok szövetségi edzője, Törteli Ferenc.

„Az egyik fő válogató versenyünk ez, a Bornemissza-emlékverseny nyom majd még hasonlóan sokat a latban.

egyáltalán nem volt egyértelmű, ki az adott súlycsoport legjobbja – mondja a szakember. – Parázs küzdelmeket figyelhettünk, a téthez méltó módon. Sokakat ki lehetne emelni, Körömi Ábel és Gombai Dominik összecsapása például a várakozásoknak megfelelően magas színvonalú volt. Erős mezőny jött össze, minden súlyban volt két-három-négy bunyós, aki felhívta magára a figyelmet.”

A folytatásban sem pihennek majd a korosztály képviselői, ugyanis közeleg a már emlegetett Európa-bajnokság.

„Április végén a román válogatottal közös edzőtáborba vonulunk el, majd a klubjukban készülnek a Bornemissza-emlékversenyre az ökölvívók. Az esemény után valószínűleg már csak egy-két súlycsoport lesz kérdéses az Eb-keret kapcsán; májusban az olaszokkal edzőtáborozunk, akkor már kitisztul a kép az utazókkal kapcsolatban. A tavalyi csapatból sokan még mindig juniorok, így nem leszünk tapasztalat híján, ám a lányok között a magasabb súlycsoportokban többen is hiányoztak, nekik szintén nagyon fontosak lesznek a következő hetek, hogy megfelelő állapotba kerüljenek.

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik