Jégkorong: az UTE mindkét csapata továbbjutott az osztrák bajnokságban

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 20:47
null
Véget értek a negyeddöntős párharcok az osztrák U20-as és U18-as jégkorongbajnokságban: a juniorok között a három versenyben lévő magyar csapat közül egyedüliként az Újpestnek sikerült továbbjutnia a legjobb négy közé, míg az ifjúságiak mezőnyében az UTE mellett a Budapest Jégkorong Akadémia alakulata is elődöntős.

Szerdán elkezdődtek, szombat estére pedig le is zárultak a negyeddöntős párharcok az U20-as és az U18-as osztrák jégkorongbajnokságban egyaránt – előbbiben három, utóbbiban öt magyar csapat volt érdekelt a legjobb nyolc mezőnyében. (Minden egyes párharc két győztes mérkőzésig tartott.)

Az U20-asok között a magyar klubok közül FEHA19 zárta a legjobban a középszakaszt, miután harmadik lett a Salzburg és a Villach mögött. A fehérváriak a negyeddöntőben a Eishockey Akademie Oberösterreichhal (Felső-Ausztriai Jégkorong Akadémia) kerültek szembe, és bár az első meccset 6–3-ra elbukták, a másodikon 5–2-es győzelemmel javítottak, így szombat este jöhetett a mindent eldöntő összecsapás Ausztriában, ahol végül a hazaiak nyertek 3–2-re.

Elődöntős az Újpest U20-as csapata az osztrák korosztályos bajnokságban Forrás: UTE

A másik két magyar együttes, az Újpest és a BJA éppen egymással vívott nagy csatát. Az első ütközetből 4–3-as sikerrel a lila-fehérek jöttek ki jobban, majd a másodikon ismét csak egy gól döntött, újra az UTE javára, méghozzá Rósa Levente utolsó másodpercekben szerzett góljával (3–2), ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát.

Az elődöntőben az Újpest a Ferlach (Nordic Hockey Academy) gárdájával mérkőzik meg a három győzelemig tartó párharcban.

Mindeközben az U18-as osztrák bajnokság rájátszásában öt magyar csapat szereplését is figyelhettük. Az alapszakaszt a Salzburg és a Klagenfurt mögött harmadikként záró Újpest a FEHA19 ellen kezdhetett a negyeddöntőben. Azonban a fővárosiak esélyesebbként – hazai pályán – rögtön az első meccsen 3–2-re alulmaradtak a Fehérvárral szemben. A folytatásban aztán az UTE előbb 3–1-gyel egyenlített, majd a harmadik találkozón 4–1-re nyert, és továbbjutott.

A Budapest Jégkorong Akadémia a Vasassal nézett farkasszemet az elődöntőbe kerülésért, és érdekes módon végül itt sem az első meccset megnyerő alakulat ment tovább. A Vasas 5–2-es diadalát követően ugyanis a BJA előbb 3–0-ra, majd 3–2-re múlta felül a piros-kékeket, és fordított.

A BJA csapata is bejutott a legjobb négy közé az osztrák U18-as bajnokságban Forrás: BJA

A DVTK-nak nem sikerült borítani a papírformát a Klagenfurttal szemben (1–5, illetve 0–7).

A döntőbe jutásért az Újpestre a Klagenfurt, a BJA-ra a Salzburg vár.

Február 27-én, kedden indulnak az elődöntők mindkét korosztályban.

(Kiemelt képen: az Újpest U18-as csapata Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik