Úszás: Sós Csaba bízik a vb-csapat fiataljaiban

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 16:05
null
Huszonketten alkotják a vizes világbajnokságon induló magyar csapat úszórészlegét, amelyben négy tinédzser is helyet kapott. Az egyformán 2006-os évjáratú kvartett-tagokat reményteljes versenyzőknek tartja Sós Csaba szövetségi kapitány, aki jó szereplést vár tőlük a pénteken rajtoló katari vébén.

A hosszútávúszók után február 11-től jutnak szóhoz, és még inkább bizonyítási lehetőséghez a medencés úszók, akik a 18-i zárásig vetélkednek a minél jobb helyezésért a dohai vizes világbajnokságon. Válogatottunkban négy tizenhét esztendős talentum – Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Komoróczy Lora és Ábrahám Minna - is bizonyítási lehetőséghez jut, miután bizalmat szavazott nekik Sós Csaba kapitány.

A tiniosztagból elsőként Pádár Nikolett száll vízbe, akit már a nyitónapon rajthoz szólítanak, méghozzá a 400 méteres gyorsúszás selejtezőjében. Két nappal később a legfontosabb megméretés következik: ekkor a 200 gyors kvalifikációja vár rá, újabb két nap elteltével pedig harmadik egyéni számában, 100 gyorson próbál szerencsét, egyszersmind duplázik az ominózus csütörtökön, méghozzá a 4x200 méteres női gyorsváltónk tagjaként.

Ez utóbbi stafétában szerepel Ábrahám Minna is, míg váltóban, jelesül a 4x100-as női vegyes váltó első embereként startol a hátas résztávon Komoróczy Lora is a vb február 18-i befejező napján. A tinédzserkorú négyes negyedik tagja, Molnár Dóra február 16-án mutathatja meg, hol tart fő egyéni számában, 200 háton.

Ábrahám Minna a váltót erősítheti Katarban Forrás: musz.hu

Kérésünkre Sós Csaba külön is kitért az utánpótlás-korosztályt képviselő kvartettre, előre véve Molnár Dórát és Pádár Nikolettet, akiknek a négyesből már megvan az olimpiai A szintjük.

„Dóri csak kétszáz háton indul, mert ő elvileg nem úszik a kétszázas gyorsváltóban

reggel. Ám ha úgy alakul, hogy szükség van rá valamelyik váltóban, mert  ha mondjuk továbbjutunk, és valaki reggel gyengébben teljesít a selejtezőben, akkor becserélem – jelentette ki a kapitány, majd így folytatta: -

a cél ugyanis a párizsi olimpia, s ő biztosan úszik Dohában váltót is.”

A szakvezető

Komoróczy Loráról azt mondta, hogy tavaly nagyon jól versenyzett

az ifi Európa-bajnokságtól kezdve az országos bajnokságig, s hozzáfűzte: „Kíváncsian várom vb-fellépését!”

A kapitánytól megtudtuk, hogy Ábrahám Minna csak a váltóra jön haza Amerikából, ahol tanul. „Neki ott a jelek szerint nagyon jól alakul a felkészülése. Folyamatosan edzésben van, és jól úszik, aztán hogy mi lesz a vége, majd meglátjuk, én elég jót sejtek, mert egyéni csúcsokat produkált sorozatban – munkából... – jelentette ki, majd summázva a lényeget így fogalmazott:  

(Kiemelt képünkön: Komoróczy Lora (balról), Pádár Nikolett és Molnár Dóra Dohában is igazolhatja: okkal szerepelnek felnőtt-vébén Forrás: musz.hu) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik