CS. M. 2022.01.28 21:37 Frissítve: 2022.01.28 21:46

Videó: Motiválatlan voltam, kezdtem megutálni az úszást – Késely Ajna

Késely Ajna a tokiói olimpiát követően otthagyta edzőjét, Turi Györgyöt és a Kőbánya SC-t, majd elkezdte a közös munkát Bernek Péterrel a BVSC-nél. Olimpikon úszónk a Digi Sportnak adott interjút. 

Késely Ajna beszélt a közelmúltról (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

„Kezdek megnyugodni. Ahonnan jövök, ott azért nagyon sok stressz ért engem, teljesen motiválatlan voltam, kezdtem egyes emberek miatt megutálni az úszást, és ebből a szempontból szerettem volna újra visszatalálni önmagamhoz, újból megtalálni a sport szeretetét” – nyilatkozta az Eb-ezüstérmes Késely Ajna a Digi Sportnak, a Sport 24 című műsorban.  

Olimpikonunk novemberben országos csúcsot úszott 1500 gyorson az országon bajnokságon, majd a decemberi rövid pályás világbajnokságon nyolcadik lett a 800 gyors döntőjében, de átesett a koronavírus-fertőzésen is.

„Jelenleg az foglalkoztat, hogy visszatérjek abba a formámba, amelyben rendesen tudok edzeni. Szeretném, ha nem döcögősen, hanem a maguk útján-módján, rendben mennének az edzések” – mondta.

Késely Ajna és edzője, Bernek Péter sem örül annak, hogy a járvány miatt minden bizonnyal idén májusban sem rendezik meg a vizes világbajnokságot.

„Semmiképp nem örülünk a vb-halasztásnak. Áprilisban lesz az ob, ha lesz vb, akkor előbbire nem tudunk teljesen felkészülni, ha nem lesz, akkor egy jó cikluslezáró állomás lesz az országos bajnokság” – beszélt a lehetséges forgatókönyvekről edzője, Bernek Péter.

Késely Ajna fő versenyszámai a 4x200-as gyorsváltó és a 400 méteres gyorsúszás, de a világversenyeken 800 gyorson is úszni szeretne majd.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG, VIDEÓ FORMÁJÁBAN!

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.