I. SZ. 2021.11.26 10:59 Frissítve: 2021.11.26 12:53

Úszás: Szabó túl a koronavíruson, a hét végén versenyez

A november első hetében megrendezett kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokságon az 50 és a 100 pillangó mellett az 50 gyorson is aranyérmes Szabó Szebasztián enyhe és gyors lefolyású koronavírus-betegsége után a hét végén újra rajtkőre állhat.

Szabó Szebasztián a hetekben átesett a koronavírus-fertőzésen (Fotó: Árvai Károly)

Szabó nem verte nagy dobra, hogy az Eb után Hosszú Katinkához és Milák Kristófhoz hasonlóan ő is megfertőződött, de a tíznapos otthoni bezárkózásnak így is alá kellett vetnie magát.

„Az Eb után elvégzett teszt mutatott ki pozitív eredményt nálam, a koronavírusos betegségből viszont szerencsére csak annyit éreztem, hogy a szokásosnál kicsit gyorsabban fáradok el, az orrom pedig rendesen bedugult. Bosszankodtam a kényszerszünet miatt, noha az is igaz, hogy a nagy hajtás után rám fért már a pihenő. Miután kiszabadultam a karanténból, Budapestre mentem, ahol a vizsgálatomat követően visszakaptam a sportorvosi engedélyemet” – idézi az SzPress Hírszolgálat a Győri Úszó SE versenyzőjét, aki a hét végén már versenyezhet.

„Eindhovenben, az ISL Nemzetközi Úszóliga playoffversenyén újra rajthoz állok – folytatta a római székhelyű Aqua Centurions nemzetközi csapatot erősítő Szabó.A kényszerszünet után az edzettségemet nem nevezhetem kifogástalannak, de azt gondolom, hogy a sprintszámokban most is fel tudok villantani valamit a legjobb tudásomból. Menet közben tapasztalom majd, hogy hol a terhelési határ, nem lenne okos túl sokat vállalni.”  

Szabó természetesen ott lesz december közepén az abu-dzabi rövid pályás világbajnokságon is, s arra a három számra összpontosít, amelyben Kazanyban kontinensbajnok lett.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.