CS. B., MTI 2022.04.12 12:27 Frissítve: 2022.04.12 13:37

Úszás: gyermeket vár a paralimpiai bajnok Illés Fanni

Gyermeket vár Illés Fanni paralimpiai ranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó, várhatóan azonban a jövő évi világbajnokságon és a párizsi játékokon már újra ott lesz a medencében.

 

Gyermeket vár a paralimpiai bajnok Illés Fanni (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A 29 éves sportoló többek között erről beszélt az MVM által szervezett keddi, A siker mindenkié! elnevezésű sajtóeseményen, amelyen részt vett további két úszó, a világbajnok és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka, valamint a speciális olimpiai aranyérmes, Világjátékok-győztes Szilágyi Zsanett is.

A Duna Arénában Kapás Boglárka és Szilágyi Zsanett előbbi edzője, Virth Balázs irányítása mellett úszott néhány hosszt bemutató jelleggel, majd pódiumbeszélgetésen vettek részt, ezen csatlakozott hozzájuk Illés Fanni.

Az interjúk során szóba került, hogy az épek és a fogyatékkal élő úszók közössége Magyarországon kezd eggyé válni.

„A fogyatékossággal élőknek fantasztikus ezt megtapasztalni, Kapás Boglárka, Milák Kristóf vagy éppen a Verrasztó testvérek is látják, hogy ugyanazt a munkát végezzük el időben. Jó érzés azt tapasztalni, hogy ezt a szövetségben is látják, elismerik és támogatnak minket. A sport mindenkié, ugyanolyan emberek vagyunk, nem szabad különbséget tenni – fogalmazott Illés Fanni, aki paralimpiai sikeréről szólva megjegyezte, egy ilyen győzelem rengeteg lemondással és küzdelemmel jár, neki is volt már váll- és könyökműtétje, amelyekre a túlhajszoltság miatt volt szükség. – Ugyanúgy hat-hét órát edzünk, erről szól az életünk, ebben érezzük jól magunkat, és a végén megéri, amikor azt az időt látjuk az órán, amit szerettünk volna elérni.”

Illés Fanni elmondta: terhessége hatodik hónapjában jár, szerencsére egyelőre minden a terv szerint alakul, továbbra is edz – persze nem olyan intenzitással, mint Tokió előtt –, és elképzelései szerint a jövő évi világbajnokságon, majd 2024-ben a párizsi paralimpián is ott lesz a medencében.

Kapás Boglárka jövő héten Debrecenben, az országos bajnokságon lesz érdekelt, ugyanakkor megjegyezte: amikor kiderült, hogy júniusban Budapesten világbajnokságot rendeznek – 67 nap van a vb rajtjáig –, elsősorban erre a viadalra kezdtek el készülni.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy átélhetjük ezt az élményt, mert ebből nem volt elég egy alkalom. Minden nap ott van a fejemben és nagyon várom már” – mondta a kiváló úszó.

Egy ideje megy a találgatás arról, miért hordok nagy pulcsikat... Nos, elérkezett az idő, hogy elmeséljem az okát. Az...

Közzétette: Illés Fanni – 2022. április 11., hétfő

(MTI)
2022.08.02 20:42:48

Úszás BERTA MIHÁLY

Versenyzőink nagymedencés világrekordjai egyéniben és váltóban 1905 és 2022 között.

2022.07.22 10:03:29

Úszás CSILLAG PÉTER

A Balatont először Szekrényessy Kálmán úszta át 1880-ban, a nők közül első alkalommal Belházy Bimbi követte.

2022.07.04 23:02:20

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mert ne beszéljünk mellé, meg lehet élni az úszásból is. Az elmúlt évtizedben nem volt hiány – ahogy mondják – forrásból, lévén a sportág kiemelt ágazat. Hogy a felhasználás észszerű-e, döntsék el a hozzáértők (de tényleg döntsék el…), mindenesetre vannak rá utalások, hogy jócskán akadnak, akik nem élnek, hanem visszaélnek a lehetőségekkel, ahogy Sós Csaba fogalmaz: »Rengeteg potyautas lett…«.