P. K. 2021.02.27 13:25

Úszás: 50 ezer euróért eladták Hosszú Katinka edzésterveit – sajtóhír

A Blikk értesülései szerint egy honi úszóedző Németországban pénzért árulta – és adta el – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét.

Hosszú Katinkát sokan másolnák – nem csoda, hogy értékesek az edzéstervei (Fotó: Tumbász Hédi)

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka saját maga készíti a felkészülési programját, vagyis abszolút a sportolónő szellemi termékéről van szó.

A Blikk információi szerint a meg nem nevezett, ám idehaza és külföldön egyaránt ismertnek számító magyar tréner 50 ezer euróért (18 millió forintért) értékesítette a birtokába jutott edzéstervet Németországban. Azt nem tudni, hogy jutott a tervekhez. Az úszónő – akinek a menedzsmentjét a lap kereste az üggyel kapcsolatban, de nem kívánt reagálni – korábban arról beszélt, a terv kidolgozásában évtizedes munkája van.

Az edzéstervek piaci értke kapcsán az Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes korábbi úszó, Verrasztó Zoltán elmondta, már ifjúsági úszók esetében is előfordul, hogy az edzésterveiket készítő szakemberek négy-ötezer euróért, vagyis 1.4–1.8 millió forintért vállalják el a munkát.

Hosszú Katinka szellemi tulajdon megsértéséért kártérítési pert is indíthatna az ügyben Dr. Györei Péter ügyvéd  szerint.

A teljes cikket itt olvashatja!

 

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.

2021.03.26 22:14:05

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A Széchy-történet a maga sajátos terében „üdvtörténet” volt ugyanis, a szó Németh László-i értelmében akár. E „tervben” a tökélyt célzó szakmai felkészültség és a morális feladattudat, a személyes ambíció és a közösség szolgálatának szintén morális igénye szétszálalhatatlanul összenőtt.

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?