P. K. 2021.02.27 13:25

Úszás: 50 ezer euróért eladták Hosszú Katinka edzésterveit – sajtóhír

A Blikk értesülései szerint egy honi úszóedző Németországban pénzért árulta – és adta el – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét.

Hosszú Katinkát sokan másolnák – nem csoda, hogy értékesek az edzéstervei (Fotó: Tumbász Hédi)

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka saját maga készíti a felkészülési programját, vagyis abszolút a sportolónő szellemi termékéről van szó.

A Blikk információi szerint a meg nem nevezett, ám idehaza és külföldön egyaránt ismertnek számító magyar tréner 50 ezer euróért (18 millió forintért) értékesítette a birtokába jutott edzéstervet Németországban. Azt nem tudni, hogy jutott a tervekhez. Az úszónő – akinek a menedzsmentjét a lap kereste az üggyel kapcsolatban, de nem kívánt reagálni – korábban arról beszélt, a terv kidolgozásában évtizedes munkája van.

Az edzéstervek piaci értke kapcsán az Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes korábbi úszó, Verrasztó Zoltán elmondta, már ifjúsági úszók esetében is előfordul, hogy az edzésterveiket készítő szakemberek négy-ötezer euróért, vagyis 1.4–1.8 millió forintért vállalják el a munkát.

Hosszú Katinka szellemi tulajdon megsértéséért kártérítési pert is indíthatna az ügyben Dr. Györei Péter ügyvéd  szerint.

A teljes cikket itt olvashatja!

 

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.

2021.11.14 19:49:19

Úszás CS. B.

A versenyző parádés országos csúcsa vezette fel a zárónap egyéni döntőit.

2021.11.10 22:42:25

Úszás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Bűn, hogy ezek a szörnyű esetek csak most derülnek ki. Az elmúlt évtizedekben a sportolónak hallgass volt a neve, némán, megfeszülve kellett dolgoznia a sikerekért, mert azt hitették el vele, vagy azt látta korábbi példákon, hogy így, illetve csak így lehet győztes.

2021.11.07 21:55:31

Úszás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. „Idén négyszer játszották el a tiszteletére és a mi büszkeségünkre a magyar Himnuszt”