MTI/H. D. 2021.01.22 14:03 Frissítve: 2021.01.22 14:37

Paralimpia 2020: Illés Fanni érmet remél Tokióban

Negyedik paralimpiájára készül Illés Fanni világbajnok és Európa-bajnok paraúszó, aki tavalyi vállműtéte után már teljes értékű edzésmunkát végez – írja az MTI.

Illés Fanni érmet remél Tokióban (Fotó: Knap Zoltán/Bors)

 

A sportoló az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, néha fáj még a válla, de ezt valószínűleg a kemény munka okozza, nem pedig sérülés. November óta teljes intenzitással készül, jelenleg a Duna Arénában, majd vasárnaptól két hétre Hódmezővásárhelyre utaznak edzőtáborozni.

A 28 éves sportoló felidézte, hogy ugyan ő még nem versenyezhetett, de nagyon jó élmény volt számára jelen lenni a decemberi, kaposvári országos bajnokságon, amelyet most először integrált rendszerben bonyolítottak le, tehát a parafutamok szerves részei voltak a programnak.

„Ez hatalmas lépés volt, amit ezúton is szeretnék megköszönni a társaim nevében is a Magyar Úszószövetségnek. A hangulatra sem lehetett panasz, bár fura volt, hogy mindenkinek maszkban kellett lennie, de fő a biztonság” – fogalmazott.

Tavaly februárban – még a járvány kirobbanása előtt – Illés Fanni és edzője, Szabó Álmos úgy érezték, a sportoló élete formájában van, most azonban ettől még messze jár.

„Azon vagyok, hogy minél előbb visszatérjek, de az sem baj, ha pont Tokióban leszek újra abban a formában” – mondta.

A következő hetek-hónapok programjáról az úszó annyit árult el, hogy a hódmezővásárhelyi edzőtábor után visszaköltöznek a Duna Arénába, majd remélhetőleg egy törökországi edzőtábor következik. Márciusban már indulni szeretne az ob-n, majd lesz két világkupa és Európa-bajnokság is május végén, Madeirán.

„Remélem, ezeket mind megtarják, mert már nagyon hiányzik a versenyzés” – árulta el Illés Fanni, aki több mint egy éve nem versenyzett.

A sportoló továbbra is a 100 méter mellre és a 400 méter gyorsra fókuszál, és reméli, hogy Tokióban érmet tud szerezni.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott paralimpia a tervek szerint augusztus 24-én kezdődik a japán fővárosban.

(MTI)

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?

2021.02.07 23:41:58

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hiába, az ezüst még a legnagyobbaknál sem számít, ha arany is kerül a láthatárra? Pedig ott, akkor Vermes Albán a maga tehetsége és lehetőségei csúcsára ért – ideje jobb lett, mint a hiányzó amerikai­aké, sikere teljesnek tekinthető.

2021.01.07 22:07:47

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszóelnök óvatosabb az olimpiát illetően, de a válogatottak a járvàny ellenére megkapnak minden támogatást.

2021.01.07 20:13:08

Úszás MALONYAI PÉTER 

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb szakembereket és valamennyi érdekelt intézményt csatasorba tudta állítani.

2020.12.24 08:28:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

Viszonozni akarják azt a törődést és figyelmet, amelyet ők kaptak a kórházban 32 évvel ezelőtt.