Úszás: a BVSC-nél folytatja az Európa-bajnok klasszis

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 11:41
null
Kós Hubert a BVSC úszója lett (Fotó: Szabó Miklós)
A BVSC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Kós Hubert a fővárosi klubhoz csatlakozott, és ezt képviseli a fukuokai vizes világbajnokságon.

A 20 éves Kós Hubert, aki 200 méter vegyesen tavaly felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett, december óta az Egyesült Államokban, Arizónában edz. Felkészítője az a Bob Bowman, aki a korábban a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps edzője is volt.

„Azért volt fontos számomra, hogy a BVSC-hez csatlakozzak – még úgy is, hogy Amerikában készülök –, mert azt éreztem, még mielőtt kijöttem ide, hogy kell egyfajta stabil háttér Magyarországon – mondta Kós a BVSC közleményében. – Nagyon fontos, hogy legyen egy csapat, legyen egy olyan vezetőség mögöttem, akiben bízom, és akivel kapcsolatban azt érzem, hogy megad nekem mindent, ha kell bármilyen segítség otthon.”

A BVSC-Zugló így vele együtt 7 versenyzővel képviseli Magyarországot a vb-n Japánban. Kós Hubert mellett Késely Ajna, Holló Balázs, Kovács Benedek, Mészáros Dániel, Németh Nándor és Székely Áron is a zuglóiak színében indul.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik