Tokió 2020: új részletek, így tűnt el az ugandai súlyemelő

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 07:40
null
Itt még megvolt: az ugandai súlyemelő az olimpia jelképével fényképezkedik (Fotó: Ssekitoleko Julius/Facebook)
Nemrég számoltunk be arról, hogy egy ugandai súlyemelő, Julius Ssekitoleko, aki elutazott a tokiói olimpiára, eltűnt a számára kijelölt szállodából, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A sportolót azóta keresni kezdték a japán hatóságok, a vizsgálat jelenlegi állása alapján úgy tűnik, hogy szánt szándékkal szökött meg és hagyta faképnél hazája delegációját.

 

Az ugandai olimpiai küldöttség kilenc sportolóját jelenleg az Oszakai prefektúrában található Izumisano városában szállásolják el, ahol a delegáció tagjainak a korábbi pozitív esetek és a fokozott elővigyázatossági intézkedések miatt naponta koronavírusteszten kell részt venniük.

A pénteki tesztelésen csak nyolcan jelentek meg, a súlyemelőJulius Ssekitoleko hiányzott a vizsgálatról. Keresték égen-földön a szállodában, végül egy, a szobájában talált levél alapján kiderült, hogy maga döntött a távozás mellett.

„Nem megyek vissza Ugandába, mert ott nehéz az életem. Japánban szeretnék dolgozni. Azt akarom, hogy a családom vegye át a csomagjaimat” – írta üzenetében a sportoló egy japán hírportál, az asahi.com cikke szerint. Ssekitoleko nős, egy gyermeke van.

Bár a sportolóknak a stadionok és a szálláshelyek közötti mozgásokon kívül tilos máshova utazniuk, emellett a hotelek bejáratait is őrzik, Ssekitoleko valahogyan kijátszotta az őröket, majd elment egy közeli város, Kumatori vasútállomására, ahol a Jomiuri nevű híroldal információ szerint péntek reggel, helyi idő szerint reggel 6.30 körül vett egy jegyet a légvonalban nagyjából 170 kilométerre lévő Nagojába, felszállt egy szerelvényre, majd egy oszakai átszállást követően meg is érkezett az úti céljának választott városba, ahol egyelőre nyomát vesztették a hatóságok. Eltűnt személyként tartják nyilván, a keresése jelenleg is folyik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik