Tokió 2020: Nyomaszt, hogy vezetem a világranglistát, de... – Siklósi Gergely

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 10:30
Siklósi Gergely magányosan készül az olimpiára, hiszen a párbajtőrözők mezőnyében egyedül ő képviseli Magyarországot. Azt mondja, ez valahol nagy felelősség, de nagy lehetőségnek is érzi, amit inkább ki kell használni, mintsem agyonnyomja ez a teher. Mint ahogy azt is igyekszik kiverni a fejéből, hogy világranglista-vezetőként vesz részt élete első olimpiáján. 

„Szeretem azt mondani, hogy ez egy pillanatnyi állapot, de jó lenne megőrizni a világranglista-elsőségemet az idény végéig, amely az olimpiával zárul. Túl sok mindent azért nem jelent, pláne, az erőviszonyokat nézve nem. De van, hogy nyomaszt és nagy felelősséget tesz rám, ezeket az érzéseket viszont igyekszem lerázni magamról, jól kezelni. Ezzel még harcolnom kell a következő tíz napban, hogy amikor pástra állok, akkor milyen érzésekkel álljak világranglista-vezetőként a pástra” – mondta az NSO Tv-nek a 23 éves, világbajnok vívó.

Videónkban arról is beszél, hogy a nála tapasztaltabb vívók azt igyekszenek benne tudatosítani, hogy az olimpia egy kis verseny, nagy habbal, s az tud nyerni, aki mentálisan jó állapotban lesz. Továbbá, szóba kerül, hogy mire gondolt az olimpiai eskütétel közben, s hogyan éli meg a munkával teli hétköznapokat.

Szerdán az első olimpiájára készülő Varga Ádám és Béke Kornél osztja meg velünk, hogy mit várnak az olimpián a kajak kettesüktől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik