Tokió 2020: Lekerült rólam a hátizsák, amivel évek óta küzdök – Péni István

Vágólapra másolva!
2021.07.03. 10:59
Csütörtökön ünnepélyes keretek között letette az esküt a magyar olimpiai csapat, a fogadalomtétel szövegét az úszó Késely Ajna mellett a sportlövő Péni István mondta, akivel arról is beszélgetett az NSO Tv, hogy az ötkarikás játékok rajtja előtt néhány héttel ki tudja-e már zárni az elmúlt hónapok történéseit.

Mint ismert, a márciusi indiai világkupántiltott szert találtak a doppingmintájában, dea Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) orvosi és antidopping-bizottságának minden részletre kiterjedő vizsgálata, illetve az annak során tett megállapítások alapjánfelmentette Péni Istvánt a doppingvád alól.Az eljárás során bebizonyosodott, hogy az UTE 24 éves Európa-bajnok puskása a doppingügyben vétlen és vele szemben szabotázs történt.

„Az olimpiáig teljes mértékben elengedtem ezt a dolgot, nem is az én feladatom ezzel foglalkozni a továbbiakban. Habár a lőálláson kívül sajnos vannak olyan teendők, amik miatt muszáj ezzel foglalkozni. De igyekszem a kettőt szétválasztani, a lőállásban az a dolgom, hogy élsportolóként mindent kizárjak, és a lehető legjobban teljesítsek. Nyilván rengeteg hátránnyal járt, ami velem történt, de utólag azt kell mondjam, hogy óriási szerencse és csoda is. Sikerült ebből a helyzetből felállni, s lehetőséget kaptam arra, hogy lekerüljön rólam egy olyan hátizsák, amivel már évek óta küzdök. Sajnos ez egy olyan külső tényező, amivel nem tudtam mit kezdeni, évek óta próbált magával ragadni a mélybe. Ezen is túl leszek” – mondta az NSO Tv-nek Péni István, aki természetesen azt is megosztotta velünk, hogyan élte meg, hogy őt kérték fel az olimpiai fogadalomtétel elmondására.

Videónkban arról is beszél, hogyan telnek a felkészülés utolsó hetei, s külön készül-e arra, hogy Tokióban egy megszokottól zártabb olimpia vár a sportolókra.

Vasárnap az úszó Kenderesi Tamástól tudhatjuk meg, mire lenne a legnagyobb szüksége húsz nappal az olimpia kezdete előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik