Tokió 2020: a második futamban is második lett Berecz Zsombor

Vágólapra másolva!
2021.07.27. 10:56
null
Berecz Zsombor második hellyel kezdett Tokióban (Fotó: Getty Images)
Kedden három magyar vitorlázó is vízre szállt a tokiói olimpián. Közülük Berecz Zsombor és Érdi Mária is második helyeket ért el, s előbbi összesítésben is az ezüstérmes pozíciót foglalja el.

 

Érdi Mária indult először a mieink közül kedden. A női Laser Radial hajóosztályban szereplő magyar versenyző eddig nem szerepelt túl jól, hétfőn fel is borult a hajója, az ötödik futamban azonban javítani tudott, s hat másodperces hátránnyal a második helyen ért célba, így összetettben a 20. helyről a tizenötödikre lépett előre. A hatodik futamban aztán 17. lett és ezzel még egy helyet javított.

A férfiak Laser hajóosztályának 4. futamában 15. lett Vadnai Benjamin, az 5. futamban sem sikerült javítania, ebben a 16. helyen ért célba, míg a keddi harmadik futamában a 18. helyen zárt, s így hat etapot követően a 17. helyen áll.

Kedden kezdte meg a versenyzést világbajnok és Európa-bajnok vitorlázónk,Berecz Zsomboris a finndingi hajóosztályban, s az első és a második futamban is a török Alican Kaynar mögött a második helyen ért célba, így összesítésben is az ezüstérmes pozíciót foglalja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik