Tokió 2020: Korpási szoros meccsen kapott ki a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 05:33
null
Korpási Bálint mindent megtett a győzelemért, de Aszlanjan jól taktikázott (Fotó: AFP)
A tokiói olimpia kötöttfogású birkózóversenyében Korpási Bálint (67 kg) Karen Aszlanjan ellen 1:1-re végzett, s mivel az örmény kapta az utolsó pontot, ő nyerte a mérkőzést.

 

A meccs elején Aszlanjan tűnt passzívabbnak, így Korpási kapta az első pontot. A parterhelyzetben remekül védekezett az örmény, nem tudott akciózni a 34 esztendős magyar birkózó. Korpási végig aktívabb volt, s egy pillanatra ki is billentette egyensúlyából ellenfelét, de Aszlanjan ismét csak jól állta a sarat.

A folytatásban megindult az örmény, Korpási pedig a szőnyegre kényszerült, ott azonban erős maradt, nem is tudta felemelni őt Aszlanjan – azonban az 1:1 tökéletes volt neki, hiszen az utolsó szerzett ponttal ő állt nyerésre.

Korpásinak újabb esélye volt arra, hogy pontot szerezzen, azonban a parterből ismét nem lehetett mit kezdeni Aszlanjannal, aki a meccs végéig nagyon masszívan védekezett. Korpási hiába próbált meg mindent, nem tudott újabb akciót bemutatni, így az örmény örülhetett.

„Sajnos nem bírtam úgy beleállni az emelésbe, ahogy szerettem volna. Mindig elmozgott és nem bírtam akciót végrehajtani. Nagyon ráment az 1:1-re, amikor leküldtek, akkor konkrétan pihent rajtam. Taktikai vereséget szenvedtem, sajnálom, hogy nem sikerült akciót végrehajtanom, pedig beleadtam mindent. Leverekedte a meccset – lehetett volna ez fordítva is, hogy elkezdek hátrafelé sétálgatni az első menettől kezdve, a másodikban megnyomok húsz másodpercet, mert ilyenkor úgyis visszaküldik az ellenfelet… Nekem más volt a tervem, csak sajnos nem sikerült végrehajtani. Nem sok esélyt látok rá, hogy elmenjen a döntőig, hiszen két világbajnok is van az ágon. De csodák bármikor történhetnek” – mondta Korpási Bálint a Nemzeti Sportnak.

TOKIÓ 2020
BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS
Férfiak, 67 kg, nyolcaddöntő

Korpási Bálint–Karen Aszlanjan (örmény) 1:1 – az utolsó szerzett ponttal Aszlanjan győzött

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik