Tokió 2020: karanténba került Japánban az ugandai küldöttség

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 18:52
Uganda nyolcfős sportolói delegációját elkülönítették tokiói szállodájában, és az olimpiára érkezett csapat egészen jövő szombatig karanténban marad – közölte az NHK japán állami televízió.

A bejelentés azután hangzott el, hogy az afrikai ország küldöttségének egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált a japán fővárosba érkezésekor. A japán kormány vasárnap közölte, hogy az ugandaiakat a Narita nemzetközi repülőtéren a protokollnak megfelelően tesztelték, és egyikük esetében pozitív lett az eredmény.

A nem nevesített sportolóval kapcsolatban kiemelték, hogy nem hagyta el a repülőteret, a delegáció további nyolc tagja viszont busszal a befogadó városukba, az Oszaka prefektúrában lévő Izumisanóba ment. Ott izolálták az ökölvívásban, súlyemelésben és úszásban érdekelt sportolókat, akiket naponta tesztelnek.

A Kyodo hírügynökség jelentése szerint a pozitív tesztet produkáló ugandait – társaihoz hasonlatosan – az indulás előtt otthon beoltották, és 72 óránál nem régebbi negatív eredménnyel is rendelkezett. A csapat indulása viszont három napot csúszott, mert Ugandában emelkedőben van a napi fertőzéses esetek száma.

A nyári olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig tartják Tokióban.

Illusztráció: AFP
Illusztráció: AFP

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik