Tokió 2020: Japán–Dél-Korea elődöntő baseballban

Vágólapra másolva!
2021.08.02. 16:50
null
Japán 7–6-ra kerekedett az Egyesült Államok fölé (Fotó: AFP)
Japán–Dél-Korea elődöntőt rendeznek baseballban a tokiói olimpián.

 

Hétfőn, a rájátszás második fordulójában a házigazdák szoros meccsen, 7–6-ra kerekedtek az Egyesült Államok fölé, míg a dél-koreaiak magabiztosan, 11–1-re győzték le Izraelt.

A két vesztes a vigaszágra került, ahol előbb Izrael a Dominikai Köztársasággal játszik, majd párharc győztese az Egyesült Államokkal mérkőzik meg.

TOKIÓ 2020
BASEBALL, RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ

Dél-Korea–Izrael 11–1
Japán–Egyesült Államok 7–6 – extra inning

A baseball először 1904-ben szerepelt az ötkarikás programban, majd bemutató sportágként 1912 és 1988 között hét nyári játékokon volt jelen, aztán 1992-től 2008-ig mindig rendeztek baseball-tornát az olimpiákon. A sportág a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2005-ös döntése alapján 2012-től kezdve lekerült a műsorról, és most, Tokióban szerepel újfent a programban.

A tornán hat csapat vett részt, amelyeket két csoportba soroltak. A folytatásban a két csoportelső, a két csoportmásodik és a két csoportharmadik csap össze egymással. Az egyenes kieséses szakasz első körében csak a csoportharmadikok találkozójának vesztese búcsúzik, a többiek - az úgynevezett dupla kieséses rendszer miatt - tovább játszanak. A fináléba a győztesek és a vesztesek ágáról jut be egy-egy csapat, míg a bronzmeccset a vesztesek ágán utolsóként kieső két válogatott játssza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik