Tokió 2020: a távolugró Rutherford nehéz olimpiára figyelmeztet

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 10:39
null
A korlátozások megnehezítik a sportolók helyzetét Greg Rutherford szerint (Fotó: AFP)
A tokiói olimpia nagyon-nagyon nehéz lesz a sportolóknak – jelentette ki Greg Rutherford, a 2012-es londoni ötkarikás játékok férfi távolugróbajnoka.

 

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szavait az insidethegames.biz idézte, megemlítve, hogy a három olimpián is járó brit atléta a japán fővárosban riporterként lesz jelen.

A 34 éves Rutherford különösen a koronavírus-járvány kiváltotta korlátozó intézkedések miatt gondolja úgy, hogy a versenyzőket igazán nehéz helyzet várja a japán fővárosban. A gondok között említette, hogy az olimpiai faluba legkorábban öt nappal a szereplésük előtt érkezhetnek meg a sportolók, s legkésőbb két nappal a versenyük után már távozniuk is kell onnan.

„Elkülönítik őket egymástól, s mivel eleve szűkre szabott az ott-tartózkodásuk, nem fogják tudni igazán megtapasztalni, hogy milyen csodálatos időszak ez az életükben" – mondta Rutherford, felidézve, hogy az ő idejében mennyi különleges kötelék szövődött, mily sok barátság született az olimpiai faluban élők között.

„Az ilyen ezúttal roppant nehéz lesz, s ez szomorúsággal tölt el" – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik