Paralimpia: Amarilla üzeni Amynek, vele készült az első bajnok-selfie

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 09:10
Mi a közös Ekler Lucában és Veres Amarillában? Nos, mind a ketten történelmet írtak a tokiói paralimpián. Sportágukban mind a ketten az első nők, akik aranyérmet nyertek magyar színekben, előbbi távolugrásban, utóbbi párbajtőrvívásban. És persze mind a ketten példaképek lettek – erről árulkodnak a hozzájuk érkezett, megszámlálhatatlan mennyiségű üzenetek. 

„Még mindig nem jutottam az üzenetek végére, mert válaszolok ötre és érkezik tizenöt másik. De rajta vagyok, hogy mindenkinek válaszoljak. Az a túláradó öröm és hála, amit kapok azóta, hogy paralimpiai bajnok lettem, egyszerűen felfoghatatlan. Apropó, még indulás előtt fotózkodtam a reptéren egy kislánnyal, akit Amynek hívnak. Akkor még nem tudta, hogy én bajnok leszek, úgyhogy üzenem neki: köszönöm az első bajnok-szelfim!” – mondta Veres Amarilla az NSO Tv-neka paralimpikonok itthoni ünnepélyes fogadása után.

Videónkból kiderül, hogy a párbajtőrvívónak sikerült-e már feldolgoznia, megélnie, amit véghez vitt Tokióban. A távolugrásban világcsúccsal győzedelmeskedő Ekler Luca pedig kifejti, hogy miért olyan ez az egész, mintha egy álomból ébredt volna, s azt is elárulja, milyen ünneplésre vágyik otthon, Szombathelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik