Wimbledon: Martina Hingis 17 év után ismét nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.11. 22:46
Az első kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettős szetthátrányból felállva, 5:7, 7:6, 7:5-re megverte a másodikként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duót az angol nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyének döntőjében.

Hingisék az első játszmát 7:5-re elveszítették, ám a második szett rövidítését 7–4-re megnyerték. A döntő játszmában az orosz páros 5:2-re is vezetett, 5:3-nál a meccsért adogatott, de Hingisék visszabrékeltek.

5:5 után sötétedés miatt félbeszakadt a meccs, a behúzott tető alatt pedig már csak az első kiemelt kettős nyert játékot.

Martina Hingis tizenhét év után először, párosban harmadszor, összességében negyedszer nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, míg Sania Mirza női párosban első Grand Slam-tornagyőzelmét aratta.

A svájci hölgy 1996-ban Helena Sukovával, 1997-ben egyesben, 1998-ban Jana Novotnával diadalmaskodott a füves pályás GS-versenyen.

Hingis vasárnap is pályára lép, amikor az indiai Leander Paes oldalán az ötödik kiemelt Alexander Peya, Babos Tímea duóval játszanak a vegyes párosok döntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik