H. Á. 2022.06.28 12:33 Frissítve: 2022.06.28 13:28

Wimbledon: Fucsovics lehet, hogy elvonul egy időre

Mint arról beszámoltunk, Fucsovics Márton hétfőn három nagyon sima játszmában 84 perc alatt kikapott a kazah Alekszandr Bubliktól a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában, és miután az ATP, illetve WTA úgy döntött, hogy idén nem osztanak világranglistapontokat a füves pályás GS-tornán, a két hét múlva esedékes rangsorban az 59. helyről várhatóan a 96. pozícióba esik vissza a magyar éljátékos. Utóbbi a vereség után arról beszélt, a következő hetekben lehet, hogy kicsit elvonul a tenisztől.

 

Elképzelhető, hogy rövid szünetet tart (Fotó: AFP)

Fucsovics tavaly a legjobb nyolc közé jutott Wimbledonban, ám idén semmiképpen nem védhette meg az akkor összegyűjtött pontjait, és emiatt – ahogy arról az Eurosportnak beszélt a Bublik elleni vereség után – „kicsit elvesztette a tüzet a tenisz iránt”.

„Egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, az tud segíteni leginkább, hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült” – fogalmazott Fucsovics, és kitért rá, miért is gondolta meg magát, hogy mégis részt vegyen az év harmadik Grand Slam-versenyén.

„Az oroszokon kívül mindenki versenyzik még pontok hiányában is. Azért ez mégiscsak egy GS-torna, ahol ráadásul rekordösszegű pénzdíjat tűztek ki idén” – indokolta részvételét a magyar teniszező, s elmondta azt is, a következő hetekben nem biztos, hogy a tenisz tölti majd ki a mindennapjait.

„Három hét múlva zárul a nevezés a US Openre, szeretnék ott is főtáblás lenni. Addig két-három kisebb versenyre neveztem, de lehet, hogy ezeket lemondom, és egy időre elvonulok a tenisztől, hogy frissen térjek vissza” – mondta Fucsovics.

A magyar versenyző egyébként a wimbledoni felkészülése során még a stuttgarti viadalon összeszedett egy hátsérülést, ami miatt a hallei tornát a stuttgarti után feladni kényszerült, ám mint elmondta, ez a problémája már a múlté, viszont a kazah elleni meccsén érezte magán, hogy nem tudott megfelelően edzeni és felkészülni a füves pályás Grand Slam-versenyre.

2022.08.09 22:03:22

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Hisz abban, hogy képességei alapján még mindig az élvonalba tartozik.

2022.07.25 21:35:29

Tenisz GYŐRI FERENC

A 22 éves tehetségnek nagy hitet és önbizalmat ad a finnországi győzelem.

2022.07.12 09:37:59

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

Jo-Wilfried Tsonga: Élveztem az egészet, igyekeztem minden percet ajándékként felfogni.

2022.07.10 21:06:42

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics az egyetemes sport egyik legnagyobb alakja.

2022.07.10 14:48:50

Tenisz H. Á.

Novak Djokovics 21. GS-győzelmét ünnepelheti, Nick Kyrgiosnak egy játszma jutott.