Wimbledon: Fucsovics lehet, hogy elvonul egy időre

Vágólapra másolva!
2022.06.28. 12:33
null
Elképzelhető, hogy rövid szünetet tart (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Fucsovics Márton hétfőn három nagyon sima játszmában 84 perc alatt kikapott a kazah Alekszandr Bubliktól a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában, és miután az ATP, illetve WTA úgy döntött, hogy idén nem osztanak világranglistapontokat a füves pályás GS-tornán, a két hét múlva esedékes rangsorban az 59. helyről várhatóan a 96. pozícióba esik vissza a magyar éljátékos. Utóbbi a vereség után arról beszélt, a következő hetekben lehet, hogy kicsit elvonul a tenisztől.

Fucsovics tavaly a legjobb nyolc közé jutott Wimbledonban, ám idén semmiképpen nem védhette meg az akkor összegyűjtött pontjait, és emiatt – ahogy arról azEurosportnak beszélt a Bublik elleni vereség után – „kicsit elvesztette a tüzet a tenisz iránt”.

„Egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, az tud segíteni leginkább, hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült” – fogalmazott Fucsovics, és kitért rá, miért is gondolta meg magát, hogy mégis részt vegyen az év harmadik Grand Slam-versenyén.

„Az oroszokon kívül mindenki versenyzik még pontok hiányában is. Azért ez mégiscsak egy GS-torna, ahol ráadásul rekordösszegű pénzdíjat tűztek ki idén” – indokolta részvételét a magyar teniszező, s elmondta azt is, a következő hetekben nem biztos, hogy a tenisz tölti majd ki a mindennapjait.

„Három hét múlva zárul a nevezés a US Openre, szeretnék ott is főtáblás lenni. Addig két-három kisebb versenyre neveztem, de lehet, hogy ezeket lemondom, és egy időre elvonulok a tenisztől, hogy frissen térjek vissza” – mondta Fucsovics.

A magyar versenyző egyébként a wimbledoni felkészülése során még a stuttgarti viadalon összeszedett egy hátsérülést, ami miatt a hallei tornát a stuttgarti után feladni kényszerült, ám mint elmondta, ez a problémája már a múlté, viszont a kazah elleni meccsén érezte magán, hogy nem tudott megfelelően edzeni és felkészülni a füves pályás Grand Slam-versenyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik