V. J.
2022.07.05 09:47

Wimbledon: Azt csinálok, amit akarok – Kyrgios

Bár a pályán ezúttal példamutatóan viselkedett, az öltözékével ismét szabályt szegett Nick Kyrgios, a teniszvilág aktuális fenegyereke a wimbledoni bajnokság hétfői játéknapján.

Nick Kyrgios piros sapkában (Fotó: AFP)


A 27 éves ausztrál játékos, Nick Kyrgios eddig már két pénzbírságot is kapott az idei tornán, s várhatóan érkezik a harmadik is, miután nem tartotta be az All England Club öltözködési szabályzatát.

Bár az amerikai Brandon Nakashima elleni győztes nyolcaddöntője közben az előírásoknak megfelelően minden ruhadarabja fehér volt, a centerpályára még egy piros edzőcipőben jött ki. Játék közben egy fehéret viselt, a meccs utáni interjút azonban már ismét a pirosban adta, s egy ezzel színben harmonizáló sapkát is felvett a korábbi fehér helyett.

Később kurtán válaszolt arra a kérdésre, hogy miért szegte meg szándékosan a szabályokat:
„Azért, mert azt csinálok, amit akarok” – mondta.

Kyrgios korábban köpködésért és káromkodásért összesen 14 ezer dolláros bírságot kapott már Wimbledonban.

(MTI)

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.

2022.09.04 00:08:52

Tenisz MIHÁLYI PETRA

NS-VÉLEMÉNY. A sokoldalúság és a lehetőségek, a szabad választás korszakát éljük.