MTI
2017.06.26 18:41 Frissítve: 2017.06.26 18:42

Wimbledon: Agassi végig ott lesz Djokovics mellett

A jelenleg Novak Djokovics edzőjeként dolgozó Andre Agassi addig lesz ott tanítványával a jövő hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán, amíg versenyben van.

 

A 12-szeres Grand Slam-győztes szerb és a nyolcszoros bajnok amerikai együttműködése még a Roland Garros előtt kezdődött. A párizsi versenyen azonban Agassi nem tudta végig a helyszínen támogatni Djokovicsot, így akkor már nem volt ott, amikor a – hozzá hasonlóan – korábbi világelső teniszező búcsúzott a negyeddöntőben Dominic Thiemmel szemben.

„Agassi addig lesz ott Londonban, amíg versenyben vagyok. A Garroson az együtt töltött nyolc kilenc nap rendkívül értékes volt számomra, sokat tanultam tőle, rengeteg tapasztalatát megosztotta velem” – mondta az eastbourne-i tornát megelőző sajtótájékoztatón Djokovics.

A szerb klasszis szabadkártyával indul az eheti viadalon, és 2010 után először vesz részt a wimbledoni GS-en kívül más füves pályás versenyen.

A 30 éves Djokovics komoly hullámvölgybe került a tavalyi Roland Garros-sikere óta, ami után a legendás Rod Lavert követően első férfi játékosként birtokolta mind a négy Grand Slam-torna bajnoki címét. Ezt követően Wimbledonban korán kiesett az amerikai Sam Querrey ellen, majd elvesztette első helyét a világranglistán a skót Andy Murrayvel szemben. Ez az év sem indult jobban számára, már a második körben búcsúzott az Australian Openen, ahol az üzbég Gyenyisz Isztomin múlta felül.

Múlt hónapban elküldte az egész edzői stábját, de ez sem segített, ugyanis a Roland Garroson a legjobb nyolc között az osztrák Dominic Thiem ejtette ki úgy, hogy a negyedik játszmát 6:0-ra vesztette el húsz perc alatt.

Djokovics negyedik helyen áll a világranglistán.

 

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.