MTI
D. S. B.
2022.09.10 12:31 Frissítve: 2022.09.10 12:56

US Open: Ruud szerint népszerűsége nem vetekszik Haalandéval

A norvég Casper Ruud szerint hazájában még úgy sem vetekszik a népszerűsége a Manchester Cityben futballozó Erling Haalandéval, hogy bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjébe – írja az MTI.

 

Casper Ruud és Carlos Alcaraz nem csak első GS-győzelmére, hanem a világelsőségre is hajt (Fotó: AFP)

Az északi ország versenyzői korábban inkább a téli sportokban voltak meghatározók, mostanra viszont egyebek mellett az atlétikában és triatlonban is adnak klasszisokat, miként labdarúgásban és teniszben.

Ruud a honfitárs Haaland teljesítményéről azt mondta: „hihetetlen”, ahogyan elkezdte új klubjában, a Manchester Cityben az idényt, és honfitársaival együtt hisz abban, hogy minden adott számára a hasonlóan sikeres folytatáshoz.

„Öröm nézni, ahogyan egymás után lövi a gólokat. Jelenleg ő a legnagyobb sztár Norvégiában, és ez valószínűleg még sok évig így marad” – utalt arra, hogy ezen az sem változtat, ha esetleg megnyeri a US Open vasárnapi döntőjét és azzal az ATP-világranglista élére kerül, hasonlóan döntős spanyol ellenfeléhez, Carlos Alcarazhoz, aki a trófea mellett a világelsőségért is játszik majd.

Ruud szerint fiatal játékosként biztos mindketten érezni fogják a meccsen ezt a kettős terhet. Hozzátette: Alcaraznak igyekszik visszavágni a korábban elszenvedett vereségekért, míg karrierje második Grand Slam-döntője előtt azt emelte ki, hogy az elsőn, idén a Roland Garroson a rutinos spanyol Rafael Nadal „nagyon megverte”.

„Akkor azt kívántam, ha legközelebb GS-döntőbe jutok, akkor ne Rafa legyen az ellenfél a Roland Garroson. Attól a vereségtől egy kicsit felkészültebb lettem, legalábbis tudom, hogy mi vár rám, amikor kimegyek a pályára: kikészítve a trófea, telt ház és rengeteg híres ember” – nyilatkozta a norvég teniszező, aki reméli, ez a tapasztalat a segítségére lesz Alcarazzal szemben, aki először jutott GS-viadalon fináléba.

US OPEN
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Casper Ruud (norvég, 5.)–Hacsanov (orosz, 27.) 7:6, 6:2, 5:7, 6:2
Alcaraz (spanyol, 3.)–Tiafoe (amerikai, 22.) 6:7, 6:3, 6:1, 6:7, 6:3

DÖNTŐ
Szeptember 11., vasárnap
22.00:
Casper Ruud (norvég, 5.)–Alcaraz (spanyol, 3.)

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.