US Open: Nadal szerint erősen kétséges a rendezés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.04. 16:00
null
„Addig nem térhetünk vissza a pályára, amíg az egészségünk veszélyben van” (Fotó: AFP)
Rafael Nadal, a spanyolok sztárteniszezője a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem bízik abban, hogy szeptemberben le tudják bonyolítani a US Opent.

 

„New York a vírus által leginkább érintett helyek egyike. Ezért várnunk kell, meglátjuk, mi történik” – mondta a világranglista második helyezettje.

A mostani terv az, hogy szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések mellett augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezik a Grand Slam-tornát Flushing Meadowsban.

Nadal úgy látja, két feltételnek mindenképpen teljesülnie kell, hogy a viadalt le lehessen bonyolítani.

„Addig nem térhetünk vissza a pályára, amíg az egészségünk veszélyben van” – fogalmazott. A másik terület szerinte az utazás, garantálni kell, hogy minden játékos repülhessen külföldre.

A teniszezőknél legalább július 31-ig nem rendeznek jelentős nemzetközi tornákat. A wimbledoni bajnokságot törölték, a Roland Garrost pedig – amely az eredeti kiírás szerint most zajlana Párizsban – szeptember-októberre halasztották el.

Nadal elárulta, hogy a bezártság ideje alatt két hónapig nem teniszezett, csak a közelmúltban tért vissza az edzőpályára.

„Fokozatosan haladok, lépésről lépésre, nem játszom mindennap, és nem edzek sokat” – mondta a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik