US Open: Jani és Gálfi sikerrel vette a selejtező első körét

MTI/R. P., K. Zs.MTI/R. P., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 00:03
null
Jani Réka sikerrel vette az első fordulót (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Jani Réka a második fordulóba jutott az amerikai nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjében, mivel kedden két játszmában jobbnak bizonyult a svájci Leonie Küngnél. Követte őt Gálfi Dalma is, Udvardy Panna viszont kiesett.

A női kvalifikáció első fordulójában a torna honlapja szerint Jani Réka (a világranglista 191. helyezettje) könnyedén nyerte az első szettet, a másodikban viszont egyenlő erők csatájában kerekedett Küng (169.) fölé. A magyar teniszező az összecsapáson, amely 1 óra 24 percig tartott, hatszor vette el svájci ellenfele szervajátékát, miközben ő kétszer vesztette el az adogatógémjét.

Jani 2011-ben felküzdötte magát a főtáblára New Yorkban, de azt követően 2012-ben és 2015-ben sem sikerült meccset nyernie a selejtezőben.

Gálfi Dalma nehezen lendült játékba, elvesztette az első játszmát, ám a folytatásban nemcsak magabiztosabban adogatott – öt ász mellett sokkal hatékonyabban csinált pontot az első adogatásaiból, mint amerikai ellenfele –, hanem a bréklabdáit is jól használta ki, és nem sok esélyt adott Louisa Chiricónak.

Udvardy Panna a harmadik gémben elcsente kanadai ellenfele adogatását, csakhogy utána rögtön elveszítette a sajátját, és a lendületbe jövő Rebecca Marino nemcsak az első játszmát, hanem viszonylag könnyedén a meccset is megnyerte.

A főtáblára jutáshoz – ahol alanyi jogon csupán egyetlen magyar, a férfiaknál Fucsovics Márton szerepel – három mérkőzést kell nyerni a selejtezőben.

US OPEN
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Jani Réka–Leonie Küng (svájci) 6:1, 7:5
Gálfi Dalma–Louisa Chirico (amerikai) 3:6, 6:1, 6:2
Rebecca Marino (kanadai)–Udvardy Panna 6:3, 6:2

Szerdán játsszák:
Bondár Anna–Katrina Scott (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik