Gálfi Dalma első GS-tornája 76 percig tartott Petra Martic ellen

Vágólapra másolva!
2021.08.31. 16:53
Elbúcsúzott az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) női egyesétől a világranglistán 152. helyet elfoglaló Gálfi Dalma, miután az első fordulóban 76 perc alatt 6:3, 6:2-re kikapott a torna 30. kiemeltjétől, a horvát Petra Martictól.

TENISZ
US OPEN

NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Petra Martic (horvát, 30.)–Gálfi Dalma 6:3, 6:2TENISZ
US OPEN

NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Petra Martic (horvát, 30.)–Gálfi Dalma 6:3, 6:2

Mondhatjuk, hogy papírforma-eredmény született a Billie Jean King Teniszközpont 12-es pályáján, hiszen az élete első felnőtt Grand Slam-tornáján első főtáblás meccsére készülő 23 éves Gálfi Dalmával szemben a 30 éves és 75 főtáblás GS-torna-meccset maga mögött tudó horvát Petra Martic állt – tegyük hozzá: Gálfi juniorként azért 2015-ben megnyerte a US Opent, ám a juniortenisz egészen más kávéház.

A kettejük közötti 120 világranglista-helynyi különbség is a horvát teniszező mellett szólt, ennek ellenére a magyar lány nem kezdett különösebben megilletődötten, rögtön az első játékban nagy küzdelemre késztette riválisát, aki már a hét percig tartó játék során többször is idegesnek tűnt hibái után. Gálfi ugyan kissé nehezen lendült bele az adogatásba, de a hatodik játékig ezzel sem volt gond, akkor viszont egyetlen bréklabdáját kihasználta a horvát, és ez elég is volt a 38 percig tartó első játszma megnyeréséhez.

A másodikban annyiban változott a forgatókönyv, hogy itt Gálfi rögtön az első adogatójátékát elvesztette, ám 2:1-nél ő is brékelte ellenfelét, így egyenlíteni tudott. Talán az elvett adogatójáték lehetett az, ami felpaprikázta Marticot, viszont tény: innentől kezdve nem sok babér termett Gálfinak.

A horvát a következő négy játékot egyaránt megnyerte, így a második játszmát is 38 alatt behúzva, 76 perc alatt búcsúztatta a helyenként igen szép megoldásokkal pontokat szerző Gálfit.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik