US Open: Fucsovics az olasz Seppi ellen kezd – sorsolás

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 20:59
null
Fucsovics Márton (Fotó: Getty Images)
Az olasz Andreas Seppit kapta ellenfélül Fucsovics Márton a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki sorsolásán.

 

A világranglistán 44. helyen álló magyar játékos 37 éves riválisának, a rangsorban 88. Seppinek ez már a 18. fellépése lesz a US Openen, amely nem a legsikeresebb versenye, mivel tízszer nem tudott továbbjutni az első fordulóból.

A két játékos eddig három alkalommal találkozott, ebből kettőt a tavaly a harmadik körig jutott Fucsovics nyert, ráadásul mindkettőt kemény pályán. Amennyiben ezúttal is sikerrel veszi első összecsapását, akkor a 64 között a tizedik helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov lesz az ellenfele.

A világelső Novak Djokovics 1969 óta az első férfi lehet, aki megcsinálja egy naptári évben a Grand Slamet, amennyiben az Australian Open, a Roland Garros és Wimbledon után New Yorkban is diadalmaskodik. A szerb játékos selejtezőből érkező ellenféllel szemben kezd majd.

Az első forduló slágermérkőzését a Roland Garroson döntős, ezúttal harmadikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasz a US Open korábbi bajnokával, a brit Andy Murrayvel vívja.

A nőknél az első helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty az orosz Vera Zvonarjova ellen rajtol New Yorkban, míg a címvédő japán Oszaka Naomi első ellenfele a cseh Marie Bouzková lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik