US Open: Babos és Bondár párosa kiesett a nyitó körben

Vágólapra másolva!
2023.08.31. 21:38
null
Babos Tímeáék kiestek a nyitókörben (Fotó: Getty Images)
Babos Tímea és Bondár Anna másfél órás találkozón, két játszmában vereséget szenvedett a Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia fehérorosz, brazil duótól a US Open páros versenyének 1. fordulójában.

 

Miután közösen győztek a maspalomasi ITF 100 000-es tornán, a nyerő taktikán nem változtatva Babos Tímea és Bondár Anna együtt maradtak a US Open páros küzdelmeire is. Mindazonáltal neves, egyéniben top 20-as ellenfeleket rendelt nekik a sorsolás az első körben, ráadásul az egymás oldalán vívott párharcok tekintetében sem számítanak kezdőnek – a Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia fehérorosz, brazil kettős ugyanis április vége óta játszanak páros meccseket, mi több, megnyerték a madridi mestertornát. Egyesben érdekes módon már egyikük sem volt versenyben a találkozó kezdete előtt, a magyar duó a selejtezőt nem vette sikerrel, Azarenka és Haddad Maia pedig a főtábla második köréből nem jutottak tovább – előbbit a kínai Csu Lin, utóbbit a hazai pályán ütögető Taylor Townsend győzte le két játszmában.

Ígéretesen kezdődött a mérkőzés honfitársnőinknek, hiába vesztette el két adogatójátékát is Babos és Bondár, ezt azonnal visszaadták, így két breakváltás után is egyenlő, 3:3 volt az állás az első játszmában. Azonban kritikus pillanatban, 4:3-as hátrányban újból elbukták adogatásukat, majd ezt követően sikerrel szerváltak Azarenkáék a szettért. A második felvonásban már nem tudott meccsben maradni a magyar duó, Azarenka és Haddad Maia az első játszma végétől sorozatban tíz játékot megnyerve győztesen hagyták el a pályát.

TENISZ
US OPEN (65 millió dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. forduló (a 32 közé jutásért)

Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia (fehérorosz, brazil)–Babos Tímea, Bondár Anna (magyarok) 6:3, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik