K. T. I. 2020.10.21 14:01 Frissítve: 2020.10.21 14:32

Tenisz: Párizs nem, London és Bécs igen – így alakul a világelső programja

A világelső Novak Djokovics úgy döntött, nem indul el a férfi teniszezők november elején sorra kerülő Párizs Masters viadalán – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Djokovics kihagyja a párizsi masters-tornát (Fotó: AFP)

A szerb sztár az egyik belgrádi napilapnak mondta el, hogy visszalép a franciaországi tornától, mert azon nem tudna világranglista-pontokat gyűjteni, márpedig őt most elsősorban az foglalkoztatja, hogy megtartsa vezető helyét a rangsorban.

 
Ahol a pincér a főnökre fogad – Roland Garros-döntő a Novak Caféban

„Bécsben ötszáz pontot is szerezhetek, mert nem játszottam ott tavaly és Londonban is sok pontot lehet gyűjteni" – mondta Djokovics, akit az MTI idézett, miután jelezte, hogy a jövő heti ausztriai ATP-tornán és a november 15. és 22. között esedékes londoni ATP-világbajnokságon is ott lesz a mezőnyben.

Djokovics egy hagyományos évben nem hagyhatná ki a párizsi Masterst, mivel tavaly megnyerte azt, így normál körülmények között rengeteg pontot veszítene távolmaradása esetén. A férfiak versenyeit szervező ATP viszont a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, idén senki nem bukhat pontot egyetlen viadalon sem, attól függetlenül, hogy játszik-e egy adott versenyen, vagy sem – olvasható a távirati iroda hírében.

A 33 éves teniszező az MTI által szemlézett interjúban elárulta, a legfőbb vágya jelenleg, hogy minden idők leghosszabb ideig regnáló világranglista-vezetőjeként kerüljön be a történelemkönyvekbe, az pedig nem foglalkoztatja, hogy Rafael Nadal Párizsban befoghatja őt a legtöbb Masters-diadallal rendelkezők listájának élén. Djokovicsnak a szeptemberi, római elsőségével már 36 Masters-sikere van, míg Nadal 35-nél tart.

Djokovics és Nadal legutóbb a Roland Garros fináléjában került szembe egymással – emlékeztetett a távirati iroda –, a spanyol sztár simán megverte riválisát és 20. Grand Slam-diadalával beérte az örökranglistát vezető Roger Federert. A szerb sportoló 17 GS-győzelemnél tart.

Djokovics döntése nyomán a két klasszis teniszező a vb-ig biztosan elkerüli egymást, mivel Nadal az osztrák fővárosban nem játszik – hangsúlyozza az MTI a beszámolójában.

2020.12.04 14:10:48

Tenisz GYŐRI FERENC

A spanyol ikon csendre intette azokat, akik azt gondolták, harmincon túl nem kell számolni vele.

2020.11.26 18:09:34

Tenisz KLEIN RON

„Federer ütéseire az egyetlen válasz, ha nyugodt maradsz, és megvárod, amíg elvonul a vihar.”

2020.11.22 18:44:38

Tenisz K. T. I./K. R.

Az orosz a világranglista első három helyezettjét mind legyőzte Londonban. Háromszettes fináléval ért fel a csúcsra.

2020.11.20 11:33:07

Tenisz GYŐRI FERENC

A spanyol klasszis és a szerb világelső már ötvenhat egymás elleni találkozón van túl.

2020.11.13 13:24:12

Tenisz KLEIN RON

A 20-szoros GS-győztes Rafael Nadalnak már gyerekként is azt tanították: ő hibázott, nem az ütő.