Tenisz: negatív tesztre pozitív, karantén helyett hazaút és ATP-vizsgálat

MTI, K. T. I.MTI, K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 17:38
null
Querrey karantén helyett hazarepült, az ATP vizsgálja az ügyét (Fotó: AFP)
Pozitív koronavírustesztje ellenére az amerikai Sam Querrey hazautazott az 1.4 millió dollár (420 millió forint) összdíjazású szentpétervári kemény pályás férfi tenisztornáról – számolt be róla az MTI. Közben spanyol parádéval folytatódott a szardíniai tenisztorna.

 

A távirati iroda beszámolója szerint a szervezők csütörtöki tájékoztatása arról szólt, a világranglista 49. helyezettje – azután, hogy negatív teszttel érkezett Oroszországba – feleségével együtt pozitív tesztet szolgáltatott vasárnap, a főtáblás küzdelmek rajtja előtt. Ezért törölték a nevezési listáról, és arra kérték, hogy vonuljon karanténba a hotelben.

A 33 éves játékos hétfőn nem nyitotta ki a szobaajtót a vizsgálatra érkező orvosok előtt arra hivatkozva, hogy kisgyermekük alszik, majd kedd reggel családjával együtt távozott a szállodából. Querrey utólag arról tájékoztatta a férfi versenyeket szervező ATP-t, hogy magánrepülőgéppel hagyta el az országot.

Az MTI híre szerint a szövetség nem hagyta ennyiben a dolgot, az ATP közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A szentpértervári tornával párhuzamosan a férfi teniszezők egy része Szardínián versenyez. A negyedik helyen kiemelt Albert Ramos sima győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a 271 ezer euró (95 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Roland Garroson két hete Fucsovics Márton által búcsúztatott spanyol mindössze három gémet vesztett csütörtökön a világranglista 73. helyén álló francia riválisával, Corentin Moutet-val szemben.

SZARDÍNIAI TENISZTORNA
NYOLCADDÖNTŐ

A. Ramos (spanyol, 4.)–Moutet (francia) 6:0, 6:3
Cecchinato (olasz)–Paul (amerikai, 7.) 7:6 (7–1), 6:4
Musetti (olasz)–Pellegrino (olasz) 6:2, 6:1
Hanfmann (német)–Ruud (norvég, 3.) 6:2, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik