Tenisz: Nadal nyert Djokovics ellen, tizedszer római bajnok!

Vágólapra másolva!
2021.05.16. 20:52
null
Nadal (jobbra) közel háromórás meccs után ünnepelhetett (Fotó: AFP)
Rafael Nadal tizedszer nyerte meg a római salakpályás tenisztorna férfiversenyét: a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicsot – közölte az MTI.

 

A két sztár 57. alkalommal csapott össze – előzőleg 2019-ben is ők vívták a finálét a Foro Italicóban –, Djokovics 29–27-re vezetett kettejük különcsatájában. Ez a tenisztörténelem leghosszabb párharca.

Az olasz fővárosban 12. döntőjében szereplő Nadal – aki a Reilly Opelka elleni elődöntőben 500. meccsét játszotta kedvenc borításán – favoritként várta a döntőt, ugyanis belgrádi riválisa a szombaton befejezett negyeddöntőben, majd elődöntőben összesen 4 óra 56 percet töltött a pályán, így nem túl kipihenten lépett pályára a fináléban.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok Djokovics ennek megfelelően rövidítette a labdameneteket, nyerőkkel és ejtésekkel próbálkozott, így rendkívül látványos szetteket láthatott a közönség. Egy-egy brék után a 20-szoros GS-győztes Nadal 5:5-nél elvette sokat méltatlankodó riválisa adogatását, majd kiszerválta a 75 perces játszmát. A folytatásban a mallorcai meglepetésre elvesztette a fonalat, passzívan játszott, és mindkét oldalról sokat hibázott, így a szerb 41 perc alatt egyenlített.

Eleinte az utolsó felvonásban is Djokovics irányított, majd Nadal sorozatban hét labdamenetet hozva 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re elhúzott. Djokovics adogatóként meccslabdát hárított, de Nadal ezt követően kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 49 percig tartott.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (2 082 960 euró, salak)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Djokovics (szerb, 1.) 7:5, 1:6, 6:3

 

A nőknél a lengyel Iga Swiatek úgy nyerte meg a döntőt, hogy vasárnap játékot sem veszített Karolína Plísková ellen. A Roland Garros címvédője esélyt sem adott cseh riválisának, aki az első játszmában mindössze négy labdamenetet tudott nyerni. A kilencedikként rangsorolt Plískováa második szettben már kilenc labdamenet után örülhetett, de ez sem volt elég számára, hogy gémet is nyerjen, így 46 perc alatt 6:0, 6:0-ra maradt alul.

A 15. helyen kiemelt Swiatek pályafutása negyedik WTA-döntőjében a harmadik trófeáját hódította el.

WTA-TORNA, RÓMA (1 577 613 euró, salak)
DÖNTŐ
Swiatek (lengyel, 15.)–Ka. Plísková(cseh, 9.) 6:0, 6:0

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik