MTI 2016.07.01 13:07 Frissítve: 2016.07.01 13:16

Tenisz: jövőre a Margitszigeten ATP-, a Symában WTA-torna

Jövőre ATP- és WTA-tenisztornának is otthont ad Budapest. A magyar szövetség (MTSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos elnök közölte, a bukaresti viadalt váltó férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor április végén, míg a riói torna helyére került női viadalt februárban rendezik meg, várhatóan a Syma Csarnokban.„Idén tizenhét, alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendezünk, közülük kiemelkedik a jövő héten Soroksáron sorra kerülő 100 ezer dollár összdíjazású női torna, és a következő hétvégén ugyanott játszik a férfi válogatott is Davis-kupa-meccset a szlovákokkal – jelentette ki az MTSZ vezetője. – A hazai közönség azonban a nemzetközi elitre is kíváncsi, a jövőre várhatóan ezt az igényt is ki tudjuk elégíteni. Kijelenthetjük, hogy 2017 a magyar tenisz éve lesz.”

A Margitszigeten található néhai Dózsa-stadion jelenleg romos, ám Szűcs Lajos azt mondta, a kormányhatározat megszületett a felújításról, és tavaszig átadják a modernné varázsolt létesítményt.

Richter Attila főtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarországon sosem volt ATP-torna, 2013 óta pedig a női elit sem látogatott el a fővárosba. Akkor 13 év után költözött el a verseny a Római-partról Bukarestbe.

„A férfi verseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Dk-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét” – közölte a főtitkár, hozzátéve, a párosban Roland Garros-bajnok Tiriac a napokban kilátogatott a margitszigeti pályára, és még úgy is tetszett neki a fejlesztés előtt álló létesítmény, hogy jelenleg térdig ér a gaz benne.

Az ATP-torna főpróbája idén egy 64 ezer euró összdíjazású challanger-verseny lesz október 24. és 30. között a Syma Csarnokban, ahol többek között Fucsovics Márton is pályára lép majd.

Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a kiemelt sportágakba áramló állami támogatás révén egyre több magyar sportoló mutathatja meg tudását, és így lesz ez a jövő évi tenisztornákon is.

2021.01.06 20:59:22

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Földrengésre vagy terrorista cselekményre van biztosításunk, de vírusra nincs. Így aztán az a pénz megy a kukába.« Egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a koedukált tenisztornák számának jelentős növekedését jósolják.

2020.12.28 20:11:34

Tenisz KLEIN RON

A második világháború óta először maradt el a wimbledoni torna – mégis láttunk idén teniszcsodákat.

2020.12.22 19:37:14

Tenisz KLEIN RON

„ Ő is szeret szórakozni, focizni, élvezni az életet. Csak kicsit csendesebb, mint én.”

2020.12.18 12:25:58

Tenisz GYŐRI FERENC

Manacorban minden feltétel adott a fejlődéséhez, Valkusz Máté mindezt a saját bőrén tapasztalta.

2020.12.11 11:33:06

Tenisz KLEIN RON

Ha elkalandozott Rafa figyelme az edzésen, Toni hozzávágta azt, ami a keze ügyébe került.