Tenisz: Fucsovics selejtezőssel, Piros Juzsnijjal kezd Budapesten

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.04.21. 18:25
Fucsovics Márton a selejtezőből érkező ellenféllel kezdi meg szereplését a jövő heti, budapesti 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A szombati sorsolásán eldőlt, hogy világranglistán egyéni csúccsal 59. játékosnak minden bizonnyal verhető riválisa lesz a 32 között.

Az elitmezőnyben még két szabadkártyás magyar lesz, Balázs Attila (184.) ugyancsak selejtezős ellenfelet, míg az első ATP-főtábláján szereplő, 18 esztendős Piros Zsombor (471.) az orosz Mihail Juzsnijt (97.) kapta ellenfélül, aki 17 évvel idősebb nála. Tavaly a hétszeres magyar bajnok Balázs és a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros egyaránt a selejtezőben búcsúzott Budapesten.

A viadal első kiemeltje idén a francia Lucas Pouille (11.), aki erőnyerőként nem lép pályára a nyitókörben.

Ami a párosokat illeti, a hazai szurkolók a szabadkártyás Fucsovics, Balázs duónak szoríthatnak, amely először a francia Fabrice Martinnal és indiai Purav Radzsával száll szembe.

A kvalifikációs meccsek már szombaton elkezdődtek a Kopaszi-gáton két szabadkártyás hazai teniszezővel, ám egyikük sem jutott tovább a selejtező második fordulójába. Nagy Péter (525.) a harmadik helyen kiemelt Matteo Berettinitől (105.) kapott ki 6:3, 6:4-re, Valkusz Máté (612.) pedig a szintén olasz, másodikként rangsorolt Marco Cecchinatóval (100.) szemben maradt alul a 7:5, 6:1-re úgy, hogy az első szettben 5:2-re vezetett.

Érdekes, hogy a „kvali" első kiemeltje, a ciprusi Markosz Bagdatisz – aki 2006-ban döntőt vívott az Australian Openen – már az első körben 6:2, 6:4-re kikapott a lengyel Hubert Hurkacztól.

A főtáblás küzdelmek hétfőn rajtolnak el a második budapesti ATP-versenyen.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik