Videó: Djokovics sorstársai – leléptetett teniszezők

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 12:41
null
Djokovicsot és Kyrgiost is leléptették már (Fotó: AFP)
Novak Djokovics vasárnapi leléptetése a US Openen nem egyedi eset. Bár ritkán, de előfordul hasonló a teniszpályákon: Nick Kyrgiost tavaly zárták ki Rómában, míg a nőknél Serena Williams a legutóbbi példa, még 2009-ből.  

2020 – Novak Djokovics (szerb) – US Open, New York
A torna első számú kiemeltje, egyben a világelső szerb teniszező a US Open legnagyobb esélyese volt előzetesen, főleg, hogy két korszakos vetélytársa, Roger Federer és Rafael Nadal sem indult a most zajló Grand Slam-tornán. A tizennyolcadik GS-tornagyőzelem azonban nem jött össze, hiszen leléptették, miután egy elvesztettet adogatást követően dühében elütött egy labdát, amely eltalált egy vonalbírót.

Novak Djokovic disqualified from US Open after line judge incident | 7NEWS

An apologetic Novak Djokovic says he feels "sad and empty" after being kicked out of the US Open for accidentally hitting a line judge in the throat with a t...

2019 – Nick Kyrgios (ausztrál) – ATP 1000-es torna, Roma
A heves vérmérsékletéről is ismert ausztrál teniszezőt tavaly zárták ki Rómában, miután a norvég Casper Ruud elleni, második fordulós találkozón dühében egy széket dobott a pályára. A véletlen ebben az esetben nem volt tényező.

Nick Kyrgios default in Rome!

Nick Kyrgios meltdown in R2 of the Masters 1000 Event in Rome today. This video was recorded by @andreopines on twitter. Give him a follow!

 

2017 – Denis Shapovalov (kanadai) – Davis Kupa, Ottawa
Shapovalov hazai közönség előtt vetett bizarr véget a Kanada–Nagyd Britannia Davis Kupa-mérkőzésnek: a harmadik szettben 2–1-es hátrányban véletlenül a vezetőbíró arcába ütött egy labdát, ezért leléptették.

Denis Shapovalov hits chair umpire in the face and gets disqualified || DAVIS CUP 2017 ||

Denis Shapovalov in anger hits chair umpire in the face with the tennis ball || DAVIS CUP 2017 || Canada - Great Britain || Denis Shapovalov Kyle Edmund

 

2012 – David Nalbandian (argentin) – Queens's Club, London
Az argentint a londoni torna döntőjében léptették le, miután mérgében belerúgott egy reklámtáblába, amely ezt követően megsebezte az egyik vonalbíró lábszárát.

2009 – Serena Williams (amerikai) – US Open, New York
A huszonháromszoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai teniszezőnőt a US Open női egyes elődöntőjének végén, ellenfele Kim Clijsters meccslabdájánál léptették le, miután az egyik vonalbíró jelentette, hogy Williams verbálisan megsértette őt.

Foot fault at an extremely important point. Serena at US Open 2009

Serena Williams, who lost both her temper and her US Open 2009 semi-final against Kim Clijsters, was fined $10,500 for her profanity-laced tirade against a l...

 

2007 – Stefan Koubek (osztrák) – ATP 250-es torna, Metz
Az osztrák teniszezőt káromkodás miatt léptették le Franciaországban – a Sebastien Grosjean elleni meccsén összetűzésbe keveredett a tornaigazgatóval, akire cifra megjegyzéseket tett egy vitatott ítélet után.

2007 – Anastasia Rodionova (ausztrál) – Premier 5-s torna, Cincinnati
Az orosz születésű játékos azért kényszerült idő előtt elhagyni a pályát, mert a labdával célba vett egy szurkolót, aki ellenfelének, a német Angelique Kerbernek drukkolt.

1996 – Irina Spirlea (román) – Premier 4-s torna, Palermo
Spirlea volt az első játékos a WTA történetében, akit leléptettek. Erre azt követően került sor, hogy sértő megjegyzéseket tett az egyik bíróra a Stephanie De Ville elleni, második körös találkozóján.

1995 – Carsten Arriens (német) – Roland Garros, Párizs
A német teniszezőt a párizsi torna selejtezőjében zárták ki, miután megütött egy vonalbírót az ütőjével.

1995 – Jeff Tarango (amerikai) – Wimbledon, London
Tarango a harmadik fordulóban, a német Alexander Mronz ellen összeveszett a székbíróval, majd elhagyta a pályát, így hivatalosan leléptették.

1995 – Tim Henham és Jeremy Bates (britek) – Wimbledon, London
A profi érában a brit duó tagjai voltak az elsők, akiket kizártak Wimbledonban, miután Henman az egyik labdamenet után véletlenül fejen találta a labdával az egyik labdaszedő lányt.

1990 – John McEnroe (amerikai) – Australian Open
A pályán mutatott szélsőséges viselkedéséről is ismert, hétszeres Grand Slam-győztes teniszezőt az Australian Open nyolcaddöntőjében léptették ée Mikael Pernfors ellen, miután megkapta a harmadik figyelmeztetését.

John McEnroe Is Disqualified | Australian Open 1990

The 1990 Australian Open Men's fourth round match between John McEnroe (USA) and Mikael Pernfors (SWE) saw the American controversially disqualified from the...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik