Tenisz: Djokovics reméli, hogy ott lehet a US Openen

Vágólapra másolva!
2022.07.11. 11:06
null
Egyelőre úgy tűnik, ebből nem lesz US Open Djokovicsnak (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, vasárnap Novak Djokovics győzelmével véget ért a wimbledoni tenisztorna. A szerb kiválóság máris a következő, az év utolsó Grand Slam-tornájáról beszélt a finálét követően. A korábbi világelső szeretné, ha külön eljárás során engedélyeznék számára, hogy beléphessen az Egyesült Államok területére, mert ezt a koronavírus-járvány miatt életben lévő szabályok miatt csak beoltva tehetné meg, ám ő továbbra sem hajlandó oltakozni.

Djokovics vasárnap délután négy játszmában legyőzte Nick Kyrgiost a wimbledoni döntőben és ezzel sorozatban negyedszer – összességében hetedik alkalommal – nyerte meg a füves pályás Grand Slam-tornát.

A karrierje 21. GS-tornagyőzelmét arató szerb célja, hogy a vonatkozó örökrangsorban 22. győzelemmel az élen álló Rafael Nadalt beérje, majd később megelőzze, ám korántsem biztos, hogy az egyenlítést már az augusztus végén kezdődő US Openen megteheti a spanyollal szemben.

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt jelenleg ugyanis szigorú beutazási feltételek érvényesek: ugyan nem kell negatív koronavírustesztről szóló igazolás, de az országba csak beoltott személyek léphetnek be. Márpedig Djokovicsnak már az év eleji Australian Opent is ki kellett hagynia – emlékezetes botrány kíséretében –, miután már akkor sem volt hajlandó felvenni az oltást.

„Nem vagyok beoltva, és nem is tervezem, hogy ezen változtassak. Szóval, számomra az egyetlen jó hír jelenleg az, hogy remélem, megszüntetik a kötelező oltási zöld kártyát, vagy minek nevezik ezt most, ami az országba belépéshez kell, vagy mentességet kapok és engedélyezik nekem a belépést. Azt nem tudom, hogy ez utóbbi reális lehetőség-e számomra, azt hiszem, inkább arról van szó, hogy időben megszüntetik ezt a rendelkezést, hogy eljuthassak az USA-ba” – fogalmazott Djokovics, aki kitért a közvetlen jövőjére is.

„Attól függetlenül, hogy megyek-e bármilyen tornára a jövőben vagy sem, az biztos, hogy most pihenni fogok a következő néhány hétben, mert az elmúlt időszak nagyon megterhelő volt. Aztán remélem, hogy a pihenés után jó híreket kapok az Egyesült Államokból, mert igazán szeretek oda utazni és ott teniszezni” – bizakodott a szerb klasszis.

Djokovics tavaly döntőbe jutott a US Openen – Danyiil Medvegyev győzte le őt három 6:4-es játszmában –, s 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban meg is nyerte a tornát.

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Nick Kyrgios (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik