Tenisz: Babos Tímea már negyeddöntős Monterreyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 07:00
Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea (MTK) bejutott a mexikói Monterreyben zajló kemény pályás WTA-torna negyeddöntőjébe, miután a második fordulóban simán, mindössze 63 perc alatt győzött a brit Naomi Broady ellen.

A magyar éljátékos (a WTA-világranglista 30. helyezettje) megnyert adogatójátékkal kezdte a találkozót, majd rögtön brékkel folytatta, a helyzeti előnyéből pedig szettelőnyt kovácsolt 31 perc alatt. A WTA-123. Broady elbukott szervajátékkal kezdte a második játszmát, majd 1:3 után Babos nagy csatában ismét brékelt. A magyar teniszező saját adogatójátékkal zárta le a meccset, méghozzá 40:0 után az első meccslabdáját kihasználta.

„Nagyon jól ment a játék! Tényleg örülök ennek! Folyamatosan keményen dolgozunk Thomas-szal a játékom agresszivitásán és ez működik. Happy vagyok” – nyilatkozta a magyar játékos a babostimea.hu-nak.

Babos ellenfele a negyeddöntőben a torna második kiemeltje, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz majd. A világranglista 16. helyezettje eddigi két meccsén szintén nem vesztett szettet, idei párostársával, Babossal még nem játszott ellenfélként.

WTA-TORNA, MONTERREY (226 750, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
Babos (magyar, 5.)–Broady (brit) 6:3, 6:2
Garcia (francia)–Podoroska (argentin) 6:0, 6:3
Pavljucsenkova (orosz,. 2.)–Ahn (amerikai) 7:6, 6:4
Boserup (amerikai)–Martincová (cseh) 6:3, 4:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik