Tenisz: az egy év után visszatérő Federernek nincsenek elvárásai

Vágólapra másolva!
2021.03.08. 13:56
Nincsenek elvárásai önmagával szemben a volt világelső Roger Federernek, aki egy év kihagyás után az e heti, dohai tenisztornán tér vissza. A 20-szoros Grand Slam-győztes, 39 éves svájci játékos nem vívott tétmérkőzést azóta, hogy elvesztette a 2020-as Australian Open elődöntőjét. Tavaly térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári AO-t még kihagyja, s végül a katari lett a visszatérő versenye – írta az MTI.

A második kiemeltként az első fordulóban erőnyerő Federer három tornagyőzelmével rekorder a Qatar Openen, Jeremy Chardyval vagy Daniel Evansszel találkozik majd első mérkőzésén.

„Bizonyos szempontból hosszú év van mögöttem, főleg a rehabilitáció miatt. Mankóztam először, majd másodszor is, aztán végre újra a pályán lehettem, edzhettem, játszhattam” – mondta a teniszező. – „Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog menni a játék. Természetesen rengeteg kérdőjel veszi körül a visszatérésemet, még az én fejemben is. Nem tudom, mire számítsak, de az elvárásaim magammal szemben nagyon alacsonyak. Egyelőre csak örülök, hogy itt lehetek, és hogy ismét versenyen játszhatok, függetlenül attól, hogy mi lesz a vége.”

Arra a kérdésre, hogy voltak-e kétségei a visszatérésével kapcsolatban, Federer így válaszolt:

„Az ember mindig kételkedik. Egy operáció után mindig vannak jobb és rosszabb napok. De összességében pozitív embernek tartom magam, remek csapat vesz körül és nagyszerű családom van. Az volt a cél, hogy egy napon újra teljesen egészséges legyek – a teniszhez és az élethez is” – fogalmazott a svájci sztár.

Ugyanezen a tornán indul Fucsovics Márton is, aki az első körben a szerb Dusan Lajoviccsal találkozik kedden.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik